Granollers per la Independència demana un model de cohabitatge per a gent gran a la ciutat

El grup vol que s'estudiï la implantació d'aquest sistema davant la previsió d'augment de la població de majors de 60 anys

Política

El grup municipal de Granollers per la Independència - Primàries Catalunya ha demanat a l'Ajuntament que estudiï la possibilitat d'implementar un model de cohabitatge per a gent gran a Granollers davant la previsió d'increment de població major de 60 anys en les properes dècades.

"En els darrers anys ha nascut una nova manera d'entendre la gestió dels serveis per a la dependència i la vellesa, i actualment ja se'n parla cada cop més habitualment en diversos àmbits", expliquen des del grup. Un d’aquests models és el co-habitatge sènior: habitatges pensats per a la gent gran que disposin tant d'espais privats com zones comunes d’ús compartit, sense barreres arquitectòniques, amb dissenys sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Aquests espais comuns, segons el grup, "faciliten l'estalvi econòmic i permeten englobar nous models d'economia col·laborativa, ja que permeten compartir espais de treball i espais de vida en un mateix entorn, alhora que es disposa d’espais privats que garanteixen en tot moment la intimitat, les rutines de vida personals i mantenen la llibertat individual". Granollers per la Independència també considera que cal trobar fórmules on les persones amb dependències moderades o greus puguin viure com a casa i amb bona companyia, com alternativa al domicili particular o les residències.

Granollers per la Independència - Primàries Catalunya proposa pensar en aquest sistema nou d’habitatge a Granollers per la propera dècada, i així es va transmetre a la darrera Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, celebrada el passat dimarts 28 de juliol. En aquest sentit, també proposa valorar sistemes de gestió i construcció a través de la col·laboració públic-privada.

Edicions locals