L'Ajuntament incorpora 7 nous agents cívics per controlar el compliment de les mesures de seguretat

Les seves tasques principals seran les d'informar de les mesures per evitar la propagació del virus i detectar els incompliments

Societat

L'Ajuntament incorpora 7 nous agents cívics per controlar el compliment de les mesures de seguretat
L'Ajuntament incorpora 7 nous agents cívics per controlar el compliment de les mesures de seguretat | Aj. Granollers

L'Ajuntament de Granollers ha incorporat 7 nous agents cívics que informaran la ciutadania del bon ús de les mascaretes i les mesures per evitar la propagació del virus, detectaran espais públics o locals on es produeixin incompliments d’aquestes mesures i reforçaran la Policia Local en les tasques de control perquè puguin actuar quan sigui necessari.

Dilluns es va reunir el comitè de l'Ajuntament de Granollers que fa el seguiment de l'evolució de la Covid-19 a la ciutat i va alertar d'algunes conductes d'incompliment de les mesures de seguretat i de confinament. Precisament, una de les tasques dels agents és identificar aquestes conductes i vetllar pel compliment de les mesures de seguretat.

D'altra banda, l'Institut Català de Salut, amb el suport de l'Ajuntament de Granollers, està fent els cribratges necessaris per rastrejar els casos positius i frenar la propagació de la Covid-19. Fruit d'aquests cribratges, s'han detectat casos que requereixen un confinament estricte, als quals s'està fent un seguiment i, en casos d'incompliment, la policia local obre els corresponents expedients sancionadors.

Per frenar la propagació de la Covid-19 és fonamental la col·laboració i responsabilitat ciutadana. Per aquest motiu, és obligatori l’ús de la mascareta a l’espai públic per a totes les persones majors de 6 anys, malgrat que es mantinguin les distàncies de seguretat. Al seu torn, els nous agents cívics, reforçaran la supervisió del compliment de les mesures de seguretat i del confinament d'aquelles persones que han estat en contacte amb algun positiu.

Edicions locals