Dues rutes amb audioguia per conèixer el centre històric i el rastre del bombardeig de Granollers

Es tracta d’una oferta de producte turístic gratuït, lliure i autoguiat creat pel consistori granollerí

Societat

Refugi de l'AJuntament de Granollers
Refugi de l'AJuntament de Granollers | Aj. Granollers

L’Ajuntament de Granollers ha creat dues rutes audioguiades pel centre històric de la ciutat en quatre idiomes per donar a conèixer part de la història i del patrimoni de la ciutat.

Aquests itineraris estan inclosos a l’aplicació gratuïta d’audioguies Izi Travel, una plataforma de referència en el mercat turístic, disponible tant per a Android com per a iOS. Es tracta d’un producte que permetrà disposar d’una nova eina d’interpretació del patrimoni i ampliar les opcions d’oci i coneixement de la ciutat.

Els objectius d'aquestes rutes audioguiades són incrementar la satisfacció de les persones visitants i millorar-ne la visita; connectar la persona visitant no especialitzada amb la història i el patrimoni de Granollers; disposar d’una oferta de producte turístic gratuït, lliure i autoguiat; i definir un relat de la història i els principals fets ocorreguts a la ciutat.

Els dos itineraris són Granollers, Centre Històric i Granollers, Ciutat Bombardejada. El primer fa un itinerari pels elements patrimonials i arquitectònics més destacats del centre històric de la capital vallesana que ajuden a entendre la història i orígens de la vila, com els corredossos, l’Adoberia, els casals medievals o l’entramat de places i carrerons al voltant de la Porxada. L’itinerari té una durada de 45 minuts i una distància d'1,2 km.

El segon itinerari, de memòria històrica, recorre els espais més significatius afectats pel bombardeig de 1938 i 1939 al centre de la ciutat. Té una durada de 20 minuts i una distància de 960 metres.

Un cop descarregada l'aplicació, cal escriure Granollers al cercador i hi apareixeran les dues audioguies disponibles.

Edicions locals