Un socorrista extern del CN Granollers dona positiu en una PCR

Les instal·lacions continuen obertes amb el vistiplau de l’Ajuntament de Granollers i del Departament de Salut

Societat

| CNG

El Club Natació Granollers va rebre dimarts una notificació per part d'una de les empreses externes que donen suport al servei de socorristes informant que un dels seus treballadors havia donat positiu. El socorrista extern, tot i ser asimptomàtic, es va fer la prova PCR i va donar positiu.

Des del CN Granollers, qui han activat el protocol intern de prevenció, volen traslladar "la màxima tranquil·litat al respecte, reiterant el compromís per establir un espai segur on poder realitzar esport i salut amb garanties". De fet, asseguren que aquest fet té "molt poca incidència", tenint en compte que es tracta d'un socorrista només de caps de setmana –i que, per tant, hi ha estat poques hores a la piscina– i que en l'exercici de la seva feina ha tingut molt poc contacte amb els usuaris.

El director executiu, Jordi Mas, explica que malgrat que els responsables de cercar els contactes estrets del socorrista que ha donat positiu –per fer-los les proves pertinents i aïllar-los com a mínim fins a saber-ne els resultats– siguin el Departament de Salut i els seus rastrejadors, des del club asseguren haver-s'hi avançat. "Vam parlar amb el noi perquè ens digués amb quines persones havia estat en contacte", diu Mas. Les úniques persones amb qui va estar a les instal·lacions més de 15 minuts a menys d'un metre i mig i sense mascareta –els tres criteris a complir que els rastrejadors determinen com a contactes estrets– havien estat uns companys socorristes de l'empresa externa amb qui van dinar plegats. "Avançant-nos als rastrejadors, ja vam demanar-los que fossin al CAP a fer-se les PCR i que agafessin la baixa laboral fins a saber-ne els resultats", diu el director executiu.

D'altra banda, el CN Granollers també informa que han posat "en coneixement d’aquest fet a les autoritats pertinents, així com a l’Ajuntament de Granollers i al Departament de Salut, que han confirmat una correcta actuació i implantació dels protocols".

Segons apunta Mas, el consistori els va donar el vistiplau per "seguir obrint amb normalitat mantenint les mesures de seguretat". De fet, assenyala que apliquen més mesures preventives de les mínimes exigides, com prendre la temperatura a totes les persones que accedeixen a les instal·lacions, "que no és obligatori fer-ho".

Edicions locals