El Fraikin i el KH-7 BMG disputen avui les finals masculina i femenina de la Copa Catalunya

El masculí jugarà contra el Barça a les 21 h i el femení a les 19 h davant el Sant Vicenç Bar MiCasa

Esports

El masculí jugarà contra el Barça a les 21 h i el femení a les 19 h davant el Sant Vicenç Bar MiCasa
El masculí jugarà contra el Barça a les 21 h i el femení a les 19 h davant el Sant Vicenç Bar MiCasa | BM Granollers

El Fraikin i el KH-7 Balonmano Granollers (BMG) disputen avui les finals masculina i femenina de la Copa Catalunya d'handbol al Poliesportiu Municipal Salvador Gimeno de Sant Joan Despí. El masculí jugarà contra el Barça a les 21 h i el femení a les 19 h davant el Sant Vicenç Bar MiCasa i els dos partits seràn retransmesos al canal Esport3 de la Televisió de Catalunya (TV3).

Els entrenadors dels dos conjunts granollerins han parlat sobre les sensacions prèvies a aquestes dues finals que disputen els dos equips que competeixen en la categoria més alta de masculí i femení. L'entrenador del Fraikin, Antonio Rama, afirma que jugar contra el Barça "sempre és un partit complicat, i més en una final. Tenim molta il·lusió perquè serà el nostre primer partit oficial de la temporada i no deixa de ser un títol, per tant, volem ser els més competitius tot el temps que sigui possible durant el transcurs de l'encontre".

Per la seva part, Robert Cuesta també destaca la il·lusió i les ganes que tenen les jugadores de tornar a competir de manera oficial, i ha desitjat que aquesta final serveixi perquè l'equip pugui "valorar tot el que hem après aquest temps que hem estat aturades i gaudir del fet de tornar a competir per donar el millor de nosaltres a la pista".

Els precedents

La copa o supercopa de Catalunya es va començar a disputar amb aquest nom l’any 2012, i és l’hereva de la lliga dels Pirineus i de la lliga catalana. En la categoria masculina el Barça ha guanyat set edicions, totes contra el Fraikin, de les vuit que s’han disputat. L’any 2013 no es van trobar dates i no es va jugar la final. En categoria femenina, la primera edició la va guanyar l’Esportiu Castelldefels i les set següents les va guanyar el KH-7, convertint al BMG en el club que més supercopes catalanes femenines ha guanyat fins ara. L’any 2018 va ser el Sant Vicenç l'equip que va disputar la final contra el conjunt de Cuesta i va perdre.

Edicions locals