L'exposició musical del granollerí Vicenç Vacca arriba al Museu de Tortosa

La instal·lació es pot visitar fins al 6 de setembre

Cultura

Una obra formada fins ara per onze versions diferents realitzades entre el 1997 i el 2018. Totes elles són apropiacions musicals que es construeixen com un collage
Una obra formada fins ara per onze versions diferents realitzades entre el 1997 i el 2018. Totes elles són apropiacions musicals que es construeixen com un collage | Vicenç Vacca

Dins del festival Eufònic 2020, dissabte es va inaugurar la instal·lació Gran Hall de Vicenç Vacca. Fins al 6 de setembre l’artista de Granollers, imprescindible en el sound art català des dels anys 80, reprèn per 13a vegada la delicada Gran Hall (presentada per primer cop el 1997) al Museu de Tortosa, una apropiació musical que es construeix com un collage formant noves composicions i noves partitures.

Una obra formada fins ara per 11 versions diferents realitzades entre el 1997 i el 2018. Totes elles són apropiacions musicals que es construeixen com un collage. Vacca en modifica parts, hi interposa elements, n’elimina fragments, tot formant noves composicions, noves partitures, en realitat i paradoxalment sense que hi hagi res de nou. Un gran banc de sons amb el nexe comú de pertànyer al voltant de la nota música FA. Vacca opta per fer un altre gir a la qüestió sobre l’originalitat de l’obra d’art: autoversionar-se.

Pels qui no el coneixen, Vicenç Vacca (1954), conegut simplement com Vacca, és fill del músic de Jazz Vicenç Vacca i Roca, la seva família sempre va estar vinculada a la música  i a alguns escriptors i intel·lectuals com Eugeni Xammar, Josep Pla o Carles Sindreu. Les seves primeres manifestacions artístiques van ser durant la dècada dels anys 80 treballant diferents aspectes de l'art conceptual. Des dels seus primers treballs d’art sonor, que es remunten a 1990, el so mai és un complement addicional, sinó un element corpori amb qualitats plàstiques, materialitzant-se en l'espai de l'acció com a objecte escultòric. Entre les seves col·laboracions, hi ha artistes com Pep Agut, Jordi Benito, Pep Duran, Carlos Pazos i Javier Peñafiel; i comissaris com Manel Clot. Els seus treballs han estat exposats en els darrers anys al Museu Picasso de Barcelona, al Museu Patio Herreriano de Valladolid  o Iklectik (Londres).

Edicions locals