Spartans comença els entrenaments sense contacte

La Federació Catalana de Rugbi encara té pendent confirmar les dates d'inici de les competicions

Esports

El rugbi està essent un dels esports més castigats per la pandèmia de la Covid-19. Com que és un esport de molt contacte, la Federació Catalana de Rugbi encara està estudiant les mesures i les dates per assegurar una competició segura. Les possibilitats que fins ara són sobre la taula són la de començar la competició al desembre, amb els grups de cada categoria de 10 equips ja definits que es disputaran la categoria només per punts –evitant fer l'habitual fase prèvia que delimita les categories del rugbi català– i sense finals de categoria per evitar aglomeracions d'aficionats i marcant que els partits siguin cada dues setmanes per tenir marge de control de possibles contagis. Si la situació empitjorés durant aquests mesos, la temporada començaria directament el gener de 2021 fins al juny amb aquest format.

En aquest context d'incertesa els primers equips del club de rugbi Spartans de Granollers torna als entrenaments només de caràcter físic i sense contacte aquesta setmana, tot i que les expectatives aquesta temporada 2020-2021 que tornarien a Primera Catalana no són gaire positives. "Calculem que podem perdre un 40% de les 150 fitxes que teníem fins ara, ja que l'activitat de les escoletes –jugadors de 6 fins a 12 anys– s'han limitat a què siguin només a partir del desembre i només dos clubs, l'organitzador i el convidat, i els pares i mares no volen pagar una fitxa i que els seus nens no puguin ni tan sols entrenar", explica Juanjo Granados, coordinador esportiu del club.

Malgrat la situació i el fet que mantenir la motivació dels jugadors que saben que de moment només poden entrenar sense contacte sigui molt complicat, els Spartans s'han posat en contacte amb altres clubs de proximitat com el Sabadell, el Begues, el Cornellà o el Badalona per organitzar amistosos de pretemporada pels dos equips sènior masculí i femení del club.

Edicions locals