Una trentena de parades del mercat dels dijous tornen a la plaça Barangé

L'Ajuntament de Granollers ha decidit desplaçar les parades emplaçades als espais més estrets

Societat, Economia

Davant la situació sanitària actual i després de les crítiques rebudes la setmana passada per haver mantingut el mercat dels dijous mentre se suspenien altres activitats a la ciutat, l'Ajuntament de Granollers ha decidit fer alguns canvis que s'aplicaran al mercat d'aquest dijous. Així es desplaçaran 28 parades que, per diferents motius, no garanteixen 4 metres de pas i, "per tant, poden provocar aglomeracions que, en els moments que vivim, cal evitar", diuen fonts municipals. Així doncs, una trentena de parades emplaçades en sis punts concrets del mercat a la plaça Barangé –que ja va acollir parades a l'inici de la desescalada–. El consistori pretén "oferir el màxim de garanties a la ciutadania en compliment de la normativa del Departament de Salut pel que fa a aforament i distància social".

El dimarts 25 d’agost va entrar en vigor un decret de la Generalitat que regula tot un seguit d’activitats a la ciutat amb l’objectiu de reduir la incidència de la Covid-19 a la ciutat. L’Ajuntament de Granollers va expressar "a l’autoritat sanitària la seva sorpresa per la inexistència d’indicacions sobre el mercat del dijous" –una de les concentracions més importants que es fan a la ciutat–. Segons detalla el consistori, el govern de la ciutat es va adreçar al PROCICAT –màxim organisme de la Generalitat en la gestió de l’epidèmia–, per demanar si l’autoritat sanitària tenia la intenció de regular els mercats a Granollers. Dissabte 29 d’agost es rebia la resposta: “L’autoritat sanitària no farà cap limitació al mercat, atès que considera que el Pla Sectorial, aprovat el 22 de juliol, és una regulació suficient”.

Davant d'aquesta resposta, l’Ajuntament "ha volgut fer un pas més en l’aplicació de l’esmentat Pla Sectorial". Per això, els Serveis Municipals han analitzat els punts en què, per la seva dimensió, en determinats moments es poden superar algunes de les limitacions d'aforament i distància física indicades pel PROCICAT. Els punts on s’ha determinat, a través de diversos informes tècnics, que és més difícil mantenir les mesures d’aforament, distància i espai de pas són el carrer del Rec, entre Verge de Núria i plaça de la Caserna; el carrer de Sant Jaume, entre Sant Josep i plaça de Folch i Torres; el carrer de Sant Jaume, entre el número 12 i la plaça de la Caserna; la plaça de la Porxada, entre plaça de l’Església i carrer de Barcelona; la plaça de Maluquer i Salvador, davant del número 1-3, i el carrer de Sant Roc, davant del número 10.
Les 28 parades que es troben habitualment en aquests espais s’instal·laran a la plaça de Barangé als punts assignats per mitjà d’un sorteig celebrat dimecres al matí.

El nou emplaçament serà vigent mentre duri l’emergència, període en el qual l’ordenació del mercat està subjecte a les determinacions del PROCICAT –i que, en principi, acabarà la setmana vinent–.

Edicions locals