Els 10 polígons de Granollers i les Franqueses tenen connexió de fibra òptica

Al conjunt de la comarca, en canvi, hi ha 29 polígons sense accés a la xarxa de fibra

Economia

Els 10 polígons de Granollers i les Franqueses tenen connexió de fibra òptica
Els 10 polígons de Granollers i les Franqueses tenen connexió de fibra òptica

El 77% dels 127 polígons d’activitat econòmica (PAE) de la comarca compten amb connexió de fibra òptica. Així es desprèn de l’Informe d’evolució del segon trimestre elaborat des de l’Observatori dels Polígons d’Activitat Econòmica del Vallès Oriental (OPAE) del Consell Comarcal. Així, tot i que la proporció de PAE amb fibra òptica és elevada, es troba per sota del total de la demarcació de Barcelona i a la d’altres comarques de la província com el Vallès Occidental i el Barcelonès, que tenen més del 90% dels seus PAE amb connexió de fibra.

Dels 30 municipis de la comarca que disposen de PAE, 14 tenen fibra òptica a la totalitat dels seus polígons. És el cas de Granollers i les Franqueses, on el 100% dels seus 10 polígons disposen d’accés a la fibra.

Molta oferta

L'informe també recull l'anàlisi de l'evolució de l’oferta immobiliària de naus i solars als PAE del Vallès Oriental. Les dades que s'obtenen fruit del conveni del Consell Comarcal amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, indiquen que respecte fa un any el total d'oferta s’ha reduït. Així, a finals de juliol es registraven 1.426 naus i solars en oferta, de les quals 614 es trobaven en venda i 682 per llogar.

Per municipis, els que acumulen major quantitat d’oferta són justament Granollers (220) i les Franqueses (116), seguits de Llinars i Parets del Vallès, amb gairebé 100 cadascun. Pel que fa als preus, l’import mitjà de venda a la comarca és de 565 euros el metre quadrat, una xifra estable respecte el trimestre anterior. En les ofertes de lloguer, continua la tendència a l’alça i el preu mitjà se situa en els 4 euros el metre quadrat.

Els 127 polígons d'activitat econòmica del Vallès Oriental compten amb un total de 3.958 parcel·les per acollir activitats econòmiques. Per municipis, el que disposa de més quantitat de parcel·les és, amb diferència, Granollers (789), seguit de les Franqueses amb 396 i la Garriga amb 337.

Pel que fa a l’activitat econòmica, l’informe analitza quins són els sectors més predominants als PAE de la comarca. Els dos que agrupen major nombre d’empreses al conjunt de polígons del Vallès Oriental són les activitats industrials diverses (15,5%) i les activitats logístiques (14,7%), seguits de prop per la indústria del metall –metal·lúrgia i fabricació de productes metàl·lics–, amb un 13,6%.

Per la seva banda, la indústria química en conjunt és la que genera més activitat econòmica en volum de facturació i agrupa un 13,2% de les empreses dels PAE. Concretament, el sector químic i productes farmacèutics (7,2%), els productes de cautxú i plàstic (5,3%) i productes minerals no metàl·lics (0,8%).

Edicions locals