Ajuts per a la transformació digital d'autònoms i pimes

Acord de la Cambra del Vallès Oriental i Granollers Mercat per fomentar projectes innovadors

Economia

Ajuts per a la transformació digital d'autònoms i pimes
Ajuts per a la transformació digital d'autònoms i pimes

La Cambra del Vallès Oriental i el servei de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Granollers Mercat, han signat dos convenis de col·laboració per obrir convocatòries específiques dels programes InnoCámaras i TICCámaras adreçats al teixit empresarial del territori.

L’objectiu és fomentar el desenvolupament digital i innovador dels autònoms i pimes de Granollers, Montmeló, Vilanova i Montornès del Vallès, i apropar així l’estratègia Catalunya 2030-2040 al terreny territorial de la Cambra. Concretament, mitjançant aquests programes es fomentarà l’assessorament i diagnosi personalitzat a les empreses, així com les subvencions directes als nous projectes d’innovació i digitalització –fins a 2.800 euros per projecte–.

El contingut dels programes es desenvoluparà en dues fases: una d’assessorament individualitzat gratuït per detectar àrees prioritàries de millora i elaborar recomanacions d’innovació o digitalització, i una altra d’implantació de solucions a partir de les diagnosis fetes.

Els projectes a implantar que poden rebre ajudes del programa TICCámaras són els vinculats a comerços electrònics, màrqueting digital o eines per millorar la competitivitat de les pimes, mentre que el programa InnoCámaras pot finançar projectes d’innovació en productes –nous dissenys, estudis de nous materials...–, optimització de magatzems, sostenibilitat ambiental, nous plans estratègics, màrqueting o comercialització, imatge gràfica o embalatge de nous productes entre d’altres.

La presentació de sol·licituds va arrencar a l’agost i finalitzarà el 30 de novembre o fins que s'exhaureixi el pressupost de les convocatòries.

Edicions locals