Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles

Els centres reforçaran la neteja de les instal·lacions, principalment dels espais comuns com lavabos

Societat

Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles
Educació reparteix lots de material de seguretat a les escoles

A una setmana de l'inici de curs, el Departament d'Educació ha començat a distribuir lots de material de seguretat entre les escoles del territori. Davant els requeriments de mesures de seguretat i higiene que el Departament ha fet a les escoles, els centres mostraven els seus dubtes sobre qui havia de sufragar la despesa en tots aquests materials.

Segons el director dels Serveis Territorials d'Educació del Vallès Oriental-Maresme, Pere Masó, els centres rebran del Departament un lot de material de seguretat consistent en guants, mascaretes quirúrgiques i FPP2, dispensador de gel hidroalcohòlic i gel hidroalcohòlic. També rebran un termòmetre després que la setmana passada s'anunciés que els centres hauran de prendre la temperatura als alumnes quan entrin a l'escola.

Reforç en la neteja

Una altra de les novetats que implica la situació de pandèmia és el reforç de la neteja de les instal·lacions, un servei que realitzen els ajuntaments. En aquest sentit, alguns consistoris havien demanat al departament instruccions clares pel que fa a aquestes neteges i desinfeccions. Masó apunta que "estem acabant de concretar amb algun ajuntament de la zona aquest servei, però en línies generals el que es proposa és poder fer una neteja d’espais comuns, especialment dels lavabos, cap al migdia, a més de fer neteja i desinfecció al final de la jornada".

Mesures de mobilitat

Amb l'objectiu d'evitar aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius i fomentar entorns escolars segurs en mobilitat i seguretat sanitària, alguns ajuntaments també han previst mesures extraordinàries en matèria de mobilitat, com el reforç de la presència de policia municipal i agents cívics a les entrades de les escoles, talls de circulació puntuals al voltant d’alguns centres i senyalització a terra per organitzar les entrades i sortides d’una forma més ordenada.

Edicions locals