La Xarxa d'Acció Solidària de CCOO recull material escolar fins dimarts

La campanya és especialment important aquest any, en què moltes famílies viuen una situació de precarietat

Societat

La Xarxa d'Acció Solidària de CCOO recull material escolar fins dimarts
La Xarxa d'Acció Solidària de CCOO recull material escolar fins dimarts

La Xarxa d'Acció Solidària (XAS) de CCOO ha marcat el 15 de setembre com a data límit de la campanya de recollida de material escolar sota el lema S’ha de garantir a totes les nenes i tots els nens l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat.

La campanya, que va arrencar al juliol, és la vuitena que fa la XAS i enguany coincideix amb una situació molt complicada a causa de la crisi de coronavirus, que ha provocat un increment important de famílies en situació de pobresa, de precarietat i d’exclusió social.

La Xarxa Acció Solidària considera que "aquest any és excepcional i cal una resposta a la crisi amb més inversió pública i més solidaritat popular i obrera." "La crisi del coronavirus ha demostrat la fragilitat del nostre model de benestar social, entre d’altres per la manca de recursos en el sistema educatiu i també per la falta d’innovació digital per assegurar realment una escola inclusiva", assegura.

Com cada any, durant la campanya, els locals i les representacions sindicals de CCOO a les empreses són la referència per organitzar i rebre tota mena de material escolar nou, utilitzable i necessari per a les escoles en barris i municipis amb alt nivell de risc d’exclusió social. La llista de material a recollir és: llapis, gomes, bolígrafs, motxilles, ceres de color, maquinetes, retoladors, estoigs, cinta adhesiva, quaderns, folis, llibretes i altre material fungible.

A Granollers i el Vallès Oriental el punt de recollida és el local del sindicat al carrer Pius XII, 5-6.

Edicions locals