Golíat obté el passaport a la final del concurs Sona9

La banda granollerina va aconseguir el 38% dels vots populars, seguits d'aprop per Les Buch

Cultura

| Golíat

El grup de post-rock granollerí Golíat ha aconseguit passar a la final de la 20a edició del concurs de bandes novelles Sona9, organitzat pel grup Enderrock, iCat, TV3 i la Generalitat. Golíat va obtenir 399 vots (el 37%) a la tercera semifinal celebrada la setmana passada a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, i que es va poder seguir en directe per Streaming.

Golíat competia amb dues bandes més del país, Cuarto Segunda i Les Buch, que va quedar segona a molt poca distància (el 36% dels vots populars).

Així, la banda granollerina és la tercera finalista del vot popular del Sona9. Juntament amb Efímer i Franc –i el guanyador de la darrera preliminar que es farà dijous– accedeix a la final online del vot popular que se celebrarà el 20 de setembre, i en la qual el públic podrà votar a través del web del Sona9. La final amb els grups que sortiran de la votació del jurat serà el 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Golíat és una banda formada per David C. Güell a la bateria i teclats, Marçal Itarte Aguiló al baix i Marçal S. Rubal a les guitarres i veu. La seva proposta va ser guanyadora de l'edició de 2018 del concurs [És] Música adreçat a bandes emergents del Vallès Oriental. Golíat es caracteritza per l'experimentació, l'energia, i passatges atmosfèrics, sintetitzadors i veus potents en català.

Un altre grup de Granollers, Irieix també va ser seleccionat entre els semifinalistes del concurs, però no va aconseguir passar a la final.

Edicions locals