L'AMPA de l'escola Ponent critica la manca de recursos promesos per Educació

Les famílies reclamen els professionals necessaris per configurar grups estables de màxim 20 alumnes

Societat

Escola Ponent
Escola Ponent

L'AMPA de l'escola Ponent ha criticat en una carta oberta la manca de recursos promesos pel Departament d'Educació. "Tornem a constatar com les promeses educatives no es compleixen i es castiga de nou als més vulnerables", asseguren les famílies de l'escola.

Els pares i mares asseguren haver-se assabentat el 9 de setembre que l'escola Ponent, classificada com a centre de màxima complexitat, només rebrà la dotació extra de mig docent, "un recurs totalment insuficient per poder dur a terme la reducció de ràtios". En aquest sentit, recorden que la pandèmia i la greu crisi econòmica han tingut efectes especialment "devastadors" al centre i que "ens trobem davant en una veritable emergència educativa".

D'una banda, recorden que "el confinament ha agreujat la bretxa educativa a l’alumnat" i que "un volum considerable d’infants han estat desconnectats de l’escola durant sis mesos". En conseqüència, assenyalen, "la bretxa digital ha incrementat la bretxa educativa preexistent", de manera que "el punt de partida dels nostres alumnes se situa molt lluny de la línia de sortida per aquest nou curs 2020-2021".

D’altra banda, el perfil socioeconòmic de les famílies del centre fa que "siguem especialment vulnerables a la incidència de la pandèmica", no només perquè hi hagi més risc de contagi, sinó perquè "els períodes intermitents de no-presencia a l’escola seran més freqüents que en altres centres".

Davant d'això, les famílies de l’escola Ponent reclamen que "es compleixin les promeses" i que es doti al centre dels "recursos humans necessaris" per configurar grups estables de màxim 20 alumnes.

Edicions locals