Mayoral: 'Difícilment es podran restablir ponts mentre líders polítics i socials estiguin a la presó'

En el ban que cada any es publica amb motiu de la Diada, l'alcalde reclama "buscar nous camins que vagin més enllà de l’empat infinit"

Política

Ofrena floral de l'Onze de Setembre I Foto: Arxiu
Ofrena floral de l'Onze de Setembre I Foto: Arxiu

En el ban que cada any publica l’alcalde amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Josep Mayoral fa una crida als grans acords entre institucions i al compromís cívic del conjunt de la societat per “trobar solucions” a la crisi sanitària, social, econòmica i política actual i fer de la salut una prioritat en un moment de profunda crisi sanitària. “La salut no pot ser, ni ha de ser, un espai de confrontació política”, assenyala; “només des de la unitat podrem vèncer”.

També reclama una estratègia de país per impulsar una economia “dinàmica, competitiva i innovadora” i per fer que “ningú quedi enrere”. “El país que volem ha de garantir una vida digna per a tothom; ha d’evitar segregacions, lluitar contra les desigualtats i garantir l’accessibilitat dels serveis públics”, assegura.

Finalment, en l’àmbit polític i en relació amb el conflicte Catalunya-Espanya, Mayoral aposta per buscar “nous camins que vagin més enllà de l’empat infinit, del blanc o el negre, del tancament en la defensa de vies que ja s’han transitat sense èxit”.

Per això, apunta l’alcalde, “caldrà trobar les reformes legals que facilitin un nou consens; perquè els problemes polítics només es resolen des de la política, i difícilment es podran restablir ponts mentre líders polítics i socials que representen una bona part de la societat catalana estiguin a la presó”.

 

Edicions locals