Com detectar possibles casos de Covid-19 als centres escolars

El Procicat publica la llista de símptomes que poden indicar contagis entre els menors

Societat

Noves mesures de detecció de casos de Covid-19 als centres escolars I Foto: Mar Martí / ACN
Noves mesures de detecció de casos de Covid-19 als centres escolars I Foto: Mar Martí / ACN

El Procicat ha actualitzat aquesta setmana les mesures sanitàries per a les primeres setmanes d'escola. Aquestes mesures pretenen frenar qualsevol possible rebrot als centres escolars sobretot durant els primers dies, ja que els alumnes encara no provenen d'un grup estable.

Per això, una de les principals mesures és l'obligatorietat de dur mascareta per a tots els infants a partir de 6 anys. La mesura serà aplicable a tot el territori durant els primers 15 dies. Passat aquest període es valorarà si mantenir-la arreu o només en aquelles zones on la situació sigui més crítica.

També, en consens amb la comunitat pediàtrica, Educació i Salut han actualitzat la simptomatologia de Covid-19 entre els infants. Són febre o febrícula (per sobre de 37.5ºC); tos; dificultat per respirar; fatiga, dolors musculars o mal de cap; mal de panxa amb vòmits o diarrea; i pèrdua d’olfacte o gust en els infants més grans i adolescents. També mal de coll i refredat nasal, tot i que en aquests casos només hi haurà sospites de Covid-19 si van acompanyats de febre o d'altres símptomes de la llista.

El Procicat també reitera que les reunions entre el centre i les famílies no poden ser presencials i les de claustre només ho poden ser en casos excepcionals i en grups inferiors a 10 persones.

A més, s'ha aprovat el cribratge poblacional utilitzant les escoles i els instituts des de la tercera setmana de setembre segons indicacions de vigilància epidemiològica i prioritzant les escoles on hi hagi casos.

La mascareta serà obligatòria a tots els centres educatius per als adults. Tanmateix, per als docents del primer i segon cicle d’educació infantil, la mascareta no serà exigible quan el seu ús, per raó de l’activitat docent, pugui interferir greument en l’objectiu pedagògic.

Edicions locals