L'escola Ponent endarrereix l'inici de curs de 1r i 2n per manca de substituts

Un centenar d'alumnes no han pogut començar les classes perquè tenen els mestres confinats

Societat

Escola Ponent de Granollers
Escola Ponent de Granollers

Prop d'un centenar d'alumnes de quatre grups de 1r i 2n de l'Escola Ponent no han pogut començar les classes avui per manca de substituts que havien de suplir l'elevat nombre de baixes del professorat que s'hi ha produït.

Segons ha explicat el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Granollers, Francesc Arolas, la setmana passada hi va haver 11 baixes de docents que s'han hagut de confinar per la Covid-19. El Departament d'Ensenyament de la Generalitat havia destinat 7 substituts al centre perquè les classes de 1r i 2n poguessin començar avui, però 2 no s'han arribat a incorporar.

Així, doncs, els escolars afectats hauran d'esperar a dimecres a tornar a les aules, ja que demà la Generalitat farà noves assignacions de places per cobrir les necessitats de l'escola. De fet, el Govern fa assignacions de personal els dimarts i divendres, però, segons ha explicat Arolas, podria ser que avui "es fessin algunes assignacions d'urgència perquè demà es pogués incorporar algun professor més". El regidor granollerí afegeix que alguns grups parlamentaris van demanar al govern català que, veient les possibles incidències constants durant el curs, les assignacions es poguessin fer qualsevol dia per agilitzar la solució a situacions com la de l'escola Ponent, però, de moment, es mantenen dimarts i divendres.

Per la seva banda, la directora del centre, Montserrat Altimires, ha declinat fer declaracions sobre l'inici del curs.

De l'Espriu a l'Edison

D'altra banda, dos grups de 4t de l'escola Salvador Espriu han començat les classes a les instal·lacions del cinema Edison, a l'espera que es puguin fer unes obres a dues aules grans per compartimentar-les. "Les instruccions del Departament van arribar a l'agost i no hem pogut fer les obres abans", explica el regidor.

Edicions locals