Renovat un complement per treballar en diumenge a La Roca Village

L'acord s'ha signat amb l'empresa que gestiona el centre comercial, tot i que les condicions laborals depenen de les marques que ocupen el centre

Economia

La Roca Village I Arxiu
La Roca Village I Arxiu

Els sindicats CCOO i UGT han renovat i millorat l’acord amb Value Retail, empresa gestora i propietària de La Roca Village, pel qual els treballadors del centre comercial perceben un petit complement per treballar en diumenge. Aquesta renovació prové d'un primer acord signat fa més de 8 anys.

L'acord entre els sindicats i l'empresa gestora del centre comercial també preveu novetats com la incorporació de mesures sobre la mobilitat dels treballadors i l'establiment d'una taula de formació. A més, amb l'acord s'ha explorat millorar les condicions al centre relatives a la formació de la plantilla, la confortabilitat, la mobilitat i la generació d’energia, de manera que durant l'any que ve es treballaran aquests aspectes. A més, també es manté un punt d’assessorament sindical.

Els sindicats recorden que l'acord no pot regular les condicions de treball de les persones que treballen al centre comercial perquè aquestes condicions depenen de les diferents marques comercials que ocupen el centre. A La Roca Village hi treballen més de 1.100 persones convivint amb diferents convenis, sectors i perfils professionals.

Tot i això, "acords com el subscrit exploren noves vies de millora de les condicions laborals", asseguren des de CCOO, "no en virtut de l’empresa que contracta el personal, sinó del lloc o emplaçament, completant aspectes que els convenis col·lectius no recullen". El sindicat també creu que aquest acord pot significar "un model exportable a altres centres comercials o espais on conviuen diferents tipologies d’empreses que es regulen per diversos convenis col·lectius".

 

Edicions locals