Els hotels tanquen la temporada d'estiu amb un 40% d'ocupació

L'Hotel B&B del Ramassar adequa habitacions com a despatxos per facilitar el teletreball

Economia

Alguns establiments, com l'Hotel B&B del Ramassar, diversifiquen l'oferta i busquen noves vies d'ingressos
Alguns establiments, com l'Hotel B&B del Ramassar, diversifiquen l'oferta i busquen noves vies d'ingressos

"Els allotjaments de Granollers i entorn, sobretot els del sud de la comarca i al voltant de l'autopista, no han arribat al 40% d'ocupació durant l'estiu". Així explica Sílvia Brunet, presidenta de l'Associació Hotels Vallès Oriental (HVO), el fort impacte que ha tingut per als establiments de la comarca la falta de turisme estranger durant aquest any. "Aquí venem proximitat amb Barcelona a uns preus més competitius, però aquest any no hi ha hagut turistes estrangers ni tan sols a Barcelona".

Malgrat que després del confinament –al juliol– va semblar que el negoci podia remuntar, a l'agost va tornar a haver-hi una caiguda, malgrat l'activitat que va haver-hi al Circuit durant dues setmanes. En canvi, altres establiments turístics de la comarca sí que han tingut reserves, sobretot els balnearis i els allotjaments situats al voltant del Montseny. "En aquest cas tenen un altre perfil de visitants, més locals, i un altre entorn, que fa aquests llocs molt més atractius per als clients", diu Brunet.

Noves sortides

Per compensar la caiguda del negoci hoteler –que no sembla que s'hagi de recuperar a curt termini–, alguns establiments fa temps que ofereixen les seves instal·lacions per a reunions, celebracions i trobades professionals, llocs amplis i còmodes amb tots els serveis. És el cas de l'Hotel B&B del Ramassar, a les Franqueses, que ara ha fet un pas més i ha posat a lloguer, per hores, les seves habitacions com a despatxos per poder teletreballar amb comoditat.

L'objectiu és oferir als professionals, de 9 a 19 h, "un espai net, tancat i segur, amb serveis com wifi d'alta capacitat, taules i cadires", diu Sabrina Maamoun, directora de l'hotel. "S'hi poden atendre visites i és molt útil per a persones que han de fer reunions online i que a casa no tenen l'espai adequat".

Per a Sílvia Brunet, de l'HVO, "és bo que els hotels es reinventin i busquin noves fórmules d'ingressos, però alhora vol dir que potser no hi ha prou demanda per a tothom i que el negoci hoteler no va bé".

Malgrat aquesta mala temporada, Brunet es mostra optimista i valora que el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Granollers hagin destinat enguany recursos a promocionar la ciutat i el Vallès Oriental com a destinacions turístiques tant a Catalunya com al sud de França. "És una bona iniciativa que segur que dóna fruits a mitjà i llarg termini i que pot beneficiar-nos a tots: restauració, cultura, esports, comerç, etc.", diu.

Edicions locals