Un centenar de cursos als centres cívics aquesta tardor

La inscripció pot fer-se fins al 2 d’octubre al web municipal o presencialment en qualsevol equipament sociocultural

Cultura, Societat

Un centenar de cursos als centres cívics aquesta tardor I Foto: Arxiu Ajuntament
Un centenar de cursos als centres cívics aquesta tardor I Foto: Arxiu Ajuntament

La Xarxa de Centres Cívics i les entitats residents han preparat una programació amb un centenar de cursos majoritàriament presencials, que es complementen amb xerrades virtuals de temes relacionats amb la Covid-19 (efectes de la crisi i recursos per fer-hi front; la crisi amb perspectiva de gènere), la salut (l’emocional i com augmentar les defenses amb l’alimentació), conversa en francès, ioga amb cadira i meditació guiada.

En salut i benestar hi ha previstos cursos de gimnàstica de manteniment per a la gent gran, hipopressius, pilates, zumba, training, meditació, ioga, taitxí, coaching, memòria... i també un de farmaciola bàsica d’olis essencials. A expressió i creativitat s’ofereixen tallers de ceràmica, vitralls, làmpades d’origami d’estil nòrdic, shibori, pintura, aquarel·la, labors i puntes de coixí, entre d’altres. A expressió i moviment n'hi ha de balls de saló i llatins, sevillanes, country, guitarra, iniciació al teatre, taller de monòlegs i escenes, i improvisació teatral. 

L’àmbit gastronòmic de terra i fogons proposa aprendre a fer entrepans irresistibles, cuinar pasta, sopars vegetals, gastronomia asiàtica (street food de Bangkok i Hanoi), amanides de tardor, cremes, estofats i guisats per quan arriba el fred, dolços japonesos i pastissos de poma (crumbel, coca i strudel). Finalment, en l’apartat de recursos, n'hi ha de bricolatge exprés, taller de sabó per a la roba i cursos de llengües: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany, àrab...

Totes les activitats es faran seguint les mesures de seguretat i higiene establertes: mascareta obligatòria, ràtio adaptada, distància física entre participants, rentat de mans freqüent, i ventilació i neteja de l'espai. La inscripció pot fer-sefins al 2 d’octubre, en línia al web  www.granollers.cat/centrescivicso presencialment en qualsevol dels equipaments socioculturals. 

Millores al Centre Cívic Can Bassa 

Aquest estiu s’han fet obres per adequar les aules de formació de la planta baixa del Centre Cívic Can Bassa. S’han enderrocat els envans mòbils que dividien els tres espais –ara en seran dos– i s’han substituït per un envà mòbil nou, i s’han equipat les aules amb armaris. S’ha fet una nova sortida d’emergència, s’ha canviat el fals sostre de plaques de guix i s’ha col·locat parquet a terra.

Alhora, s’ha renovat la instal·lació elèctrica, que s’ha adequat a la nova distribució, amb la instal·lació de llums d’emergència i llumenera decorativa modular de leds. També s’ha pintat i s’ha instal·lat protecció solar –cortines– a les finestres. Exorosa SL és l’empresa que ha dut a terme els treballs per un import de 75.714,90 €, IVA inclòs.

Edicions locals