El concurs Microteatre presenta els quatre dramaturgs guanyadors

El certamen recull una xifra rècord de participació amb un total de 25 guions

Cultura

Els autors guanyadors i els futurs directors dels muntatges del microteatre, a Roca Umbert
Els autors guanyadors i els futurs directors dels muntatges del microteatre, a Roca Umbert | N.N.

Núria Navarro

El 7è concurs de Microrelats, convocat per Arsènic i Roca Umbert, ja té guanyadors. El jurat de professionals en les arts escèniques, format per Pasquale Bávaro, Roberto Romei i Anna Maria Ricart, així com Marta G. Otín d’Arsènic i Sandra Arisa de Roca Umbert, han triat per a portar a escena els textos Col·lapse gravitacional d’Elna Roca, Cronovida 88176 de Dàcil Zurita, Es busca company de pis net i polit de Fanny Ferran i Una fruita estranya d’Eduard Olesti.

Pasquale Bávaro afirmava que “no ha estat una decisió gens fàcil” i remarcava que totes les propostes eren molt diverses. Les quatre guanyadores són un clar exemple d’aquesta varietat, però alhora totes versen sobre el concepte col·lapse, eix temàtic de la programació de Roca Umbert d’aquesta temporada. De fet, enguany el certamen ha batut el rècord de participació, amb 25 guions presentats.

“Aquest projecte neix per potenciar la cultura i les arts escèniques”, afirma Marta G. Otín, directora d’Arsènic. A més, té l’objectiu d’estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets, oferint-los l’oportunitat de produir i posar en escena el seu text sota una direcció professional, juntament amb una dotació econòmica de 200 euros.

Els textos guanyadors d’aquesta edició pujaran a l’escenari sota la direcció de Meritxell Roda, qui treballarà l'obra Es busca company de pis net i polit; Dusan Tomic, que dirigirà Col·lapse gravitacional; Martí Torras, que s’encarregarà de Cronovida 88176 i Maria Castillo, que es responsabilitzarà d’Una fruita estranya. El càsting dels actors i actrius es farà el cap de setmana del 3 i 4 d'octubre.

El resultat de tot aquest treball es podrà veure durant els dies 13, 14 i 15 de novembre a diversos espais de la fàbrica de les arts, on es prendran totes les mesures sanitàries necessàries perquè les funcions es puguin dur a terme sense cap mena d’inconvenient, destacava la directora d’Arsènic. En defensa d'una "cultura segura", l'alcalde, Josep Mayoral, instava a mantenir tot allò que forma part de la ciutat i al·legava que "la cultura i el teatre són una part essencial de Granollers".

Edicions locals