El Mercat de l'Audiovisual se celebrarà majoritàriament en format virtual

El MAC s'instal·larà a Roca Umbert el dimecres 11 de novembre i s'adaptarà a la situació sanitària

Societat, Economia

El Mercat de l'Audiovisual de Catalunya (MAC), que l'11 de novembre celebrarà la 21a edició a Roca Umbert, s'adaptarà a la situació sanitària i serà, per primer cop, majoritàriament no presencial, amb més sessions que es podran seguir per streaming.

El programa del MAC presentarà una quinzena de sessions que giren al voltant de qüestions com la creixent desmaterialització dels estudis de ràdio i televisió; l’operativitat a distància a l’era post-Covid o les noves oportunitats que ofereixen els podcasts d’informació als mitjans locals.

La Xarxa Audiovisual Local tindrà un espai reservat, a través de la presentació d’un estudi que avalua l’impacte de la televisió local, així com de les conclusions del Pla Estratègic 2020-2022 que han elaborat.

El MAC continuarà tenint protagonistes destacats, tant des del punt de vista del pensament i de la gestió del sector audiovisual, com rostres coneguts del panorama comunicatiu català.

El certamen es clourà amb el lliurament dels Premis de Comunicació Local en la seva nova etapa, un acte que també serà retransmès.

Les activitats paral·leles inclouran una nova edició del taller de narrativa transmèdia i una conversa amb l’artista visual Daniel G. Andújar, en el marc de la col·laboració entre el MAC i el Panoràmic, el festival dedicat al cinema, la fotografia i les arts visuals.

Sense fira

Enguany, el MAC no desplegarà el tradicional àmbit de fira, amb presència d’espais expositius, demostracions d’innovacions tecnològiques i zona de presentació de productes i serveis.

En conseqüència, el MAC 2020 reformula les condicions de participació per donar suport a empreses, mitjans i professionals. Per fer palès aquest suport, enguany la participació a Fira MAC serà virtual i amb algunes modalitats gratuïtes.

Edicions locals