Primàries es reuneix a Granollers per tractar la coordinació entre municipis

Regidors de vuit ajuntaments del país es troben per emprendre estratègies conjuntes

Política

Primàries es reuneix a Granollers per tractar la coordinació entre municipis
Primàries es reuneix a Granollers per tractar la coordinació entre municipis | Primàries Catalunya

Diumenge, regidors de Primàries Catalunya de vuit municipis van fer una reunió de coordinació a Granollers. Concretament, hi van participar representants de Canet de Mar, Centelles, Palau-solità i Plegamans, el Vendrell, Rasquera, Guissona, Montornès i Granollers.

En el cas de Granollers, la representació va estar encapçalada per Joan Ricart, Carles Canet i Jordi Planas, en substitució de la regidora Mònica Ribell, que no va poder-hi ser per motius laborals. Amb tot, Ribell va cloure la trobada per mitjà de videoconferència, en què destacava "la importància de cooperar en aquest projecte a escala municipal" i celebrava "l'assistència de representants del màxim nombre de municipis possibles, malgrat les restriccions sanitàries trobar-nos tots".

Al llarg de la sessió es van tractar les problemàtiques i les qüestions que els diversos representants troben als seus municipis, tant en l’àmbit de les corporacions municipals, com de l’organització de les seves respectives assemblees i equips de coordinació. En aquest sentit, els diversos regidors consideren essencial la cooperació intermunicipal, "amb la transparència, participació ciutadana i independència com a pilars fonamentals del moviment", i proposen la cooperació d’aquests per preparar actuacions conjuntes (com per exemple, la redacció de mocions, l'anàlisi de pressupostos i ordenances fiscals, etc.)

Addicionalment, tots els regidors han coincidit en la confiança en el projecte de Primàries Catalunya, impulsat en els seus inicis per l’Assemblea Nacional de Catalunya, i que consideren que "ha de tenir un paper important en la relació amb els partits polítics".

Edicions locals