Salut prorroga 15 dies més les restriccions especials a Granollers, les Franqueses i Canovelles

No obstant això, augmenta fins al 70% l'aforament d'equipaments culturals i cinemes

Societat

Salut prorroga 15 dies més les restriccions especials a Granollers, les Franqueses i Canovelles
Salut prorroga 15 dies més les restriccions especials a Granollers, les Franqueses i Canovelles

El Procicat ha decidit prorrogar durant 15 dies més –fins al 8 d'octubre– les restriccions especials de mobilitat a Granollers, les Franqueses i Canovelles, vigents des de finals d'agost, tot i que sí que es permetrà l’ampliació, del 50% al 70%, dels aforaments permesos en equipaments culturals i cinemes.

D'altra banda, el Procicat també ha aprovat aquest dilluns reduir les restriccions en l’àmbit cultural a Barcelona i 15 ciutats més de la seva àrea metropolitana. Serà amb una resolució que entrarà en vigor quan es publiqui al DOGC –presumiblement dimarts- i que permetrà, en concret, que els equipaments culturals i els cinemes puguin obrir fins al 70% del seu aforament, quan fins ara només ho poden fer fins a la meitat.

Davant d’aquesta ampliació d’aforament, el Procicat ha demanat al sector cultural d'extremar els controls en les zones comunes dels equipaments per evitar aglomeracions. La presa d’aquest acord és el fruit de les reunions mantingudes darrerament entre el Departament de Salut, Protecció Civil i el Departament de Cultura.

Restriccions especials

Es manté la limitació del 50% en l'aforament de la restauració i l'hoteleria, així com en activitats esportives i religioses. Les activitats culturals passen a ser del 70%. Es recomana limitar la circulació per les vies d'ús públic, i que la sortida del domicili es faci només per anar a la feina, tenir cura de persones grans o dependents, per anar a establiments d'alimentació o altres amb cita prèvia o per fer trobades amb persones del grup de convivència habitual. Els contactes s'han de continuar limitant, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dóna suport per evitar-ne l'aïllament.

En els centres de treball s'han de seguir adoptant mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants, garantir la distància de seguretat interpersonal, utilitzar mascareta de manera obligatòria i evitar la coincidència de persones, així com potenciar l'ús del teletreball. Els empresaris han de facilitar que els treballadors puguin evitar l'ús del transport públic en hora punta.

En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. No hi poden participar persones que tinguin símptomes de Covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre a la taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i s'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1 h de la matinada com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00 h.

Edicions locals