L'oposició retreu al govern la gestió del Parèntesi i del mercat ambulant

Dimarts es va celebrar al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert el ple anual sobre l'estat de la ciutat

Política

Roca Umbert va acollir dimarts el ple de l'estat de la ciutat
Roca Umbert va acollir dimarts el ple de l'estat de la ciutat

Tots els grups de l'oposició, excepte Cs, van criticar dimarts, en el ple de l'estat de la ciutat, com el govern local va gestionar l'anul·lació dels actes culturals del Parèntesi, el mateix dia que havien de començar, i de la Llotja del Disseny, tot i que el mercat dels dijous es mantenia. Mayoral assegurava que l'aposta per la cultura és ferma i que la suspensió del Parèntesi "va ser una gran decepció, una decisió molt dura". A més, recordava que la Generalitat el 23 d'agost va aplicar mesures addicionals a Granollers: "no entraré en les culpes perquè ara no toca criticar altres administracions", deia.

A més de l'exposició de l'equip de govern, centrada en bona part en els efectes de la Covid a la ciutat, els grups de l'oposició també van fer les seves intervencions:

ERC, Núria Maynou

Per a ERC, "les propostes de mobilitat arran de la Covid-19 arriben tard i cal repensar la ciutat d'una manera més global. La cerca d'una alternativa al cotxe no és prou seriosa". Pel que fa a l'accés a l'habitatge, Maynou esperava que l'equip de govern "sàpiga aprofitar" la llei de regulació del preu del lloguer. Per als republicans, el govern del PSC aplica "solucions velles als problemes nous. No es pot gestionar una des de la inèrcia. Cal més senzillesa per escoltar de debò", etzibava Maynou.

JuntsxGrn, Àlex Sastre

Sastre demanava preparació "per als mesos molt durs" que vindran i demanava a totes les administracions "un esforç per transmetre coherència". "No ens en sortirem si fem el que hem fet tota la vida", i proposava "replantejar el model de la fira de l'Ascensió", per exemple. En el cas dels paradistes del mercat dels dijous, apostava per "uns criteris clars i segurs de l'ús lucratiu de la via pública en lloc d'abocar els paradistes a canvis constants". A més, per reorientar el Pla d'Actuació de Mandat (PAM), que el govern reconeix que cal revisar, Junts proposa "una auditoria de serveis i programes, que ara seria més útil que mai", i repensar el trasllat del camp de futbol i la recollida de residus" amb un canvi de model que passi pel pagament per generació".

Cs, Jorge Pavón

Per al portaveu de Cs, "és moment d'unió i de seguir la línia d'acord amb el pla de xoc, també per a l'aprovació de les ordenances fiscals i el pressupost municipal", deia Pavón, qui posava l'accent en les ajudes a pimes, comerciants i bars i restaurants, així com el suport al sector cultural, "motor econòmic de la ciutat". Pel que fa al pressupost de 2021, "caldrà renunciar o posposar temes".

GxI. Primàries, Mònica Ribell

Granollers per la Independència proposava actuacions en tres àmbits: participació ciutadana real, transformació de la ciutat i contribuir a construir república. Ribell demanava que s'utilitzi el romanent per a inversions "útils" i reclamava prioritzar la transició energètica, l'ampliació de l'illa de vianants, el transport públic i la xarxa pedalable de la conurbació.

Edicions locals