ERC i Primàries denuncien la fuita de talent de l'Hospital

La gestió del patronat del centre sanitari es va debatre dimarts en el ple anual de l'estat de la ciutat

Política

Els sindicats i professionals de l'Hospital fa setmanes que es mobilitzen per reclamar millores
Els sindicats i professionals de l'Hospital fa setmanes que es mobilitzen per reclamar millores

Un dels protagonistes involuntaris del ple de l'estat de la ciutat va ser el Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers, al qual ERC acusava de ser "poc transparent". "Ens arriba poca informació del seu funcionament i seria moment de repensar la gestió de l'Hospital", considera-va la republicana Núria Maynou.

Tant ERC com Granollers per la Independència - Primàries apuntaven com la Covid-19 han fet aflorar les mancances del centre hospitalari granollerí. "La pandèmia no ha de servir per amagar el dèficit de l'Hospital, incapaç de revertir la marxa contínua de professionals formats", lamentava la regidora de Primàries, Mònica Ribell –precisament, metgessa de l'Hospital–. "Un metge no es fa d'un dia per l'altre i l'experiència és molt important. Però de l'Hospital de Granollers marxen perquè no hi ha una planificació de futur", argumentava.

ERC proposava crear un "nou circuit sanitari totalment públic que sigui un referent que ajudi a frenar la fuita de talent". I demanava que s'hi inclogués el nou centre de salut als terrenys de l'antiga Policlínica, un equipament que l'alcalde, Josep Mayoral, apuntava que estaria enllestit en uns 9 mesos i que el portaveu de Junts recordava que neix amb retard i sense "servir completament per reduir llistes d'espera".

Així, l'oposició reclamava solucions al dèficit sanitari que pateix el Vallès Oriental. En aquest punt coincidia amb el govern del PSC, que recordava que "Artur Mas va fer una retallada al nostre hospital que fa posar vermell" i que la responsabilitat de la Conselleria de Salut està en mans d'ERC des de gener de 2016. Mayoral, molest amb les crítiques especialment d'Esquerra, li recordava que l'anterior regidor republicà Pep Mur va ser membre del Patronat i "llavors no en deien res".

Amb tot, la petició de més recursos humans i materials per al servei sanitari era unànime. "Tenim un problema greu d'infrafinançament de l'Hospital i calen milions al servei públic de Salut, també a l'atenció sanitària", alertava Mayoral.

Edicions locals