Tortell Poltrona i les Balkan Paradise Orchestra, a la gala d'Escena grAn

L'acte, que ja té les entrades exhaurides, servirà per repassar els principals reclams de la programació de tardor

Cultura

Tortell Poltrona va actuar la temporada passada al TAG
Tortell Poltrona va actuar la temporada passada al TAG

Després de ser l'encarregat del pregó de les festes de la Mercè de Barcelona, Tortell Poltrona, l'alter ego de Jaume Mateu, serà l'amfitrió de la gala inaugural de la temporada de tardor d'Escena grAn, que s'ha encetat amb el lema Amb moltes ganes, després de mesos de teatres i sales tancats arran de la pandèmia. Precisament el clown català ajudarà a fer-nos somriure darrere de la mascareta, "el símbol de la por i el dolor", lamentava aquests dies en declaracions prèvies a la Mercè.

Per veure de més bon ull el present i el futur, a banda del fundador de Pallassos sense Fronteres i del Circ Cric, la gala també comptarà amb les Balkan Paradise Orchestra (BPO), una banda formada íntegrament per dones, carregada d'energia i festa, gràcies a la música folk dels Balcans.

Les BPO posaran la banda sonora d'aquesta presentació conduïda per Tortell Poltrona, que comptarà amb alguns dels protagonistes dels espectacles programats. Algunes de les propostes de tardor responen a espectacles que van haver de ser suspesos al març, quan es va decretar l'estat d'alarma, i que ara es podran reprendre, com els concerts de Joan Garriga i Toundra a la nau B1, i del Kanka i Sopa de Cabra al Teatre Auditori, així com les obres Suite TOC núm. 6 de les Impuxibles i T'estimo si he begut, dirigida per David Selvas, al mateix espai.

La programació es completarà també amb les propostes familiars a la Casa de Cultura Sant Francesc, que començaran a l'octubre amb la companyia l'Estaquirot, i el teatre de petit format a Llevant Teatre, que s'encetarà amb Les coses excepcionals amb Pau Roca. Escena grAn també acollirà els muntatges Mrs. Dalloway amb Blanca Portillo sota la direcció de Carme Portaceli; Alguns dies d'ahir, amb Míriam Iscla i Abel Folk; Señora de rojo sobre fondo gris amb José Sacristán; la gira de Blaumut, i el tango de La Porteña, així com els concerts de les entitats culturals residents al TAG.

Retransmissió per VOTV

La gala ha exhaurit des de fa dies les entrades, però per tal d'arribar a tothom qui ho desitgi serà retransmessa en directe per VOTV, així com també pel canal de YouTube del Teatre Auditori de Granollers. L'emissió també inclourà entrevistes prèvies amb programadors i ar-tistes del programa de tardor.

Edicions locals