Covalco obre 11 nous supermercats i ja en suma més d'un miler a tot l'Estat

El grup de distribució alimentària granollerí es troba en ple procés d'expansió

Economia

Una de les botigues de Coaliment
Una de les botigues de Coaliment

La firma granollerina Grup HD Covalco continua creixent i aquest estiu ha ampliat la seva xarxa de supermercats de proximitat amb 11 nous establiments, de manera que ha augmentat la superfície de vendes en més de 2.000 metres quadrats. Aquest 2020 el grup ha obert un total de 56 nous supermercats sota les ensenyes Coaliment Compra Saludable i Trady’s.

Catalunya, el País Basc, el País Valencià i la Rioja són les comunitats on la firma reforça la seva presència. El Grup HD Covalco va ser pioner a introduir l'any 2008 el concepte de compra saludable. Avui és un dels màxims representants de la distribució alimentària pel que fa a botigues de proximitat i compta amb més de 1.000 supermercats distribuïts per tot Espanya entre botigues pròpies i franquícies. De fet, actualment és el segon franquiciador de supermercats a l’Estat.

Batalla contra el plàstic

D’altra banda, coincidint amb el llançament de nous fungibles sostenibles i ampliant així el seu pla de protecció de l'entorn, el grup de Coaliment ha llançat una nova línia de dissenys sostenibles que suposa un estalvi de 18 tones de plàstic.

Des d’aquest estiu, tots els clients de les botigues del grup troben als establiments diferents formats de bosses i envasos elaborats amb plàstic reciclat, bosses de fècula de blat de moro, 100% biodegradables, bosses de kraft reciclat, malles reutilitzables en les seccions de fruites i verdures, bosses de ràfia multiús, més resistents, i paper de qualitat alimentària utilitzat en el sector d'envasat d'aliments per satisfer les necessitats de conservació.

El Grup HD Covalco té com a objectiu a mitjà termini retirar més de 20 tones de plàstic per aconseguir així un total de 50 tones anuals menys. La companyia considera que l'erradicació dels residus plàstics “és un desafiament important i requereix una resposta col·lectiva”.

Edicions locals