Amb unes ganes bèsties

Tortell Poltrona conduïa dissabte la gala de presentació de la programació d'Escena grAn que porta el lema 'Amb moltes ganes'

Cultura

Tortell Poltrona i les Balkan Paradise Orchestra van omplir l'escenari de la gala
Tortell Poltrona i les Balkan Paradise Orchestra van omplir l'escenari de la gala | Xavier Solanas

El pallasso Tortell Poltrona obria la gala inaugural de la temporada d'Escena grAn amb un dels seus gags en què ben aviat pronunciava la seva expressió més cèlebre: "Què bèstia!". Una frase que també li servia per adjectivar un conjunt d'actes que s'han programat amb el lema Amb moltes ganes.

Els números de Poltrona s'alternaven amb la música festiva de les Balkan Paradise Orchestra, que l'acompanyaven en tot moment a l'escenari. Amb un micròfon que inicialment se li resistia –com a part del número còmic–, va donar pas a un vídeo en què, des del Circ Cric, presentava la programació familiar, amb el concert d'El Pot Petit, titelles, teatre, concerts de clàssica i dansa.

El clown també tenia paraules sobre la poesia i els espectacles de petit format. Un nou vídeo explicava com el Pau Roca farà el monòleg Les coses excepcionals a Llevant Teatre, que també acollirà l'espectacle 360 grans, a més del Microteatre a Roca Umbert, entre altres propostes.

Una imitació de cantant d'òpera obria el vídeo sobre música clàssica a càrrec de dos músics de l'Orquestra de Cambra de Granollers, que explicaven com a la temporada sonarà des de Bach i fins a Queen.

Seguidament, i després d'una nova peça de la formació femenina de música balcànica, un grup de joves protagonitzaven el vídeo en què es presentaven els concerts de Joan Garriga, Todo Fluye, el Cor Jove d'Amics de la Unió, Toundra, Ferran Palau i Itaca Band, entre d'altres.

Poltrona, assegut davant de la platea, llegia un text que donava pas a la programació al TAG amb Mrs. Dalloway protagonitzat per Blanca Portillo, Alguns dies d'ahir amb Míriam Iscla, Mariana Pineda de Lorca amb Laia Marull, i José Sacristan amb Señora de rojo sobre fondo gris de Miguel Delibes.

"Perdre la vida per por a morir, no! No ens tornaran els dies que hem viscut tancats. I què és la vida sense cultura: una merda!, concloïa Tortell Poltrona al vídeo.

Edicions locals