Els partits independentistes presenten una moció de rebuig a la inhabilitació del president Torra

Els grups municipals Junts per Granollers, ERC-AM i Granollers per la Independència-Primàries han presentat d'urgència el text per ser debatut al ple de demà

Societat, Política

Convocatòries avui, a les 19 h, a les places; a Granollers, a la Barangé
Convocatòries avui, a les 19 h, a les places; a Granollers, a la Barangé

Els grups municipals de Junts per Granollers, ERC-AM i Granollers per la Independència-Primàries Catalunya han presentat una moció d'urgència per ser debatuda al ple de demà, dimarts, en què demanen que l'Ajuntament rebutgi rotundament i contundent la inhabilitació del fins ara president de la Generalitat, Quin Torra.

"Un cop més la justícia fa política i se situa per damunt de la democràcia", consideren les tres formacions. El text assegura que "davant una justícia espanyola que utilitza el seu poder per discriminar arbitràriament i que vulnera de forma reiterada l’Estat de Dret, el món municipal català tenim la necessitat d’unir-nos i mostrar el rebuig a la sentència de forma conjunta".

Els acords proposats passen per demanar que es garanteixi la separació de poders i que es "respecti i asseguri els principis bàsics d’aquest ordre social".

La moció també exigeix "respecte absolut pels Drets Fonamentals, com el d'expressió. Uns drets inherents a totes les persones sense discriminació per les seves condicions personals, socials, econòmiques, polítiques i ideològiques".

En el text també es condemna la repressió contra el moviment independentista, així com demana una justícia justa, ponderada i equilibrada, "que ofereixi seguretat i asseguri l'exercici dels drets de la ciutadania".

Finalment, la moció rebutja la sentència d'inhabilitació del Tribunal Suprem i demana respecte per les institucions catalanes i els representants escollits democràticament.

D'altra banda, avui a les 19 h hi ha convocada una concentració a la plaça Barangé en protesta per la inhabilitació del president de la Generalitat.

Edicions locals