L'Orquestra de Cambra obre la temporada de clàssica al TAG

Diumenge es va presentar el programa per al propers dos mesos

Cultura

L'Orquestra de Cambra de Granollers obre la programació de clàssica al TAG
L'Orquestra de Cambra de Granollers obre la programació de clàssica al TAG | Xavier Solanas

Oriol Padró

El títol Amb moltes ganes amb el que es presentava la temporada del TAG no podia ser més encertat atenent a què es respirava a la presentació de la temporada de música clàssica que es va oferir diumenge: tots els parlaments van deixar clar que artistes, programadors i públic tenien, efectivament, “moltes ganes” de retrobar-se, encara que per motius de justificada prudència només es pogués avançar la programació per als propers dos mesos.

La primera proposta va tenir lloc el mateix diumenge, just després de la presentació, amb un concert de l’Orquestra de Cambra de Granollers ple de bones sensacions en què van destacar les intervencions dels solistes. La resta de concerts presentats, però, prometen satisfer les ganes de cultura del públic granollerí, començant pel Cicle Carles Riera, que organitza l’Escola Municipal de Música i Conservatori J.M. Ruera i que s’inaugura el 23 d’octubre en un concert dedicat a qui dóna nom al cicle: Riera va ser director de l’escola municipal de música durant 25 anys i, entre moltes altres aportacions, va crear aquest cicle, de petit format però gran nivell, que inclou una sessió pedagògica per al públic familiar abans de cada concert. Des que Riera va morir l’any 2009 el cicle va rebre el seu nom i, enguany, se’l recordarà interpretant la seva música preferida, amb els seus instruments i de la mà de les seves amistats.

Dins del mateix cicle es podrà gaudir, el 13 de novembre, d’un concert previst per la temporada passada que s’ha pogut reprogramar i en el qual actuen dos dels principals intèrprets del país en la seva especialitat: el contratenor Jordi Domènech i el clavecinista Dani Espasa.

També s’han reprogramat els concerts corals Renaissance, amb el Cor de Cambra de Granollers el 24 d’octubre, i Denomicació d’Origen del Cor Jove Amics de la Unió el 20 de novembre. Es tracta de dues propostes de cant coral a cappella, però molt diferents entre elles. En el primer cas, dirigirà Marco Antonio Garcia de Paz, un dels directors corals més valorats actualment a l’Estat, que presentarà una selecció polifonia Renaixentista, i en el segon es podrà gaudir de cançons pop i rock catalanes arranjades pel músic granollerí Lluís Pérez Cansell.

L’OCGr, a part del concert que es va oferir diumenge, actuarà el 29 de novembre amb Música Mítica, un repàs per les obres més conegudes del repertori que formen part del nostre patrimoni comú. El director Corrado Bolsi explicava que “hi ha músiques que coneix tothom, fins i tot sense saber que les coneix” i és sens dubte per aquesta unió que genera la música i la cultura en general que la tornada als escenaris va ser rebuda “amb moltes ganes”. Durant el concert l’oboista Òscar Diago va agafar el micròfon en representació dels músics per recordar que “la cultura és segura i els concerts són necessaris”. Una afirmació aplaudida pel públic, pocs dies després que el Govern de Generalitat declarés que la cultura és un servei essencial.

Edicions locals