Colomé trenca el pacte de govern amb el PSC a les Franqueses

JxLF, amb 6 regidors, passa a governar en minoria i amb 11 regidors a l'oposició

Política

Colomé (JxLF) i Corchado (PSC) signant el pacte de govern després de les eleccions municipals de l'any passat
Colomé (JxLF) i Corchado (PSC) signant el pacte de govern després de les eleccions municipals de l'any passat

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha trencat el pacte de govern a l'Ajuntament, fins ara format per 6 regidors de JxLF i 5 del PSC. L'anunci l'ha fet aquest dimarts en la que havia de ser la presentació del Pla d'Actuació Municipal (PAM) per aquest mandat, a la qual ja no s'ha afegit el PSC.

Segons Colomé, "el PAM era consensuat i avui l'havíem de presentar, però el PSC ja no s'hi ha volgut afegir". "La seva absència deixa ben clar que no comparteix el nostre projecte de govern, i per això no té cap sentit continuar amb el pacte", deia l'alcalde. "JxLF, malgrat no compartir amb ells l'ideari a nivell de país, sempre hem treballat per oferir a la ciutadania un govern suficientment fort per avançar en el que hem considerat el millor projecte de futur per a les Franqueses".

El pacte amb el PSC de Juan Antonio Corchado es va materialitzar per primera vegada durant el mandat 2015-2019, i es va reeditar després de les eleccions municipals de l'any passat. "Durant aquests anys de companys de viatge hem anat avançant malgrat les nostres diferències més que evidents en l'àmbit de país; el mandat passat va ser molt dur arran de la repressió que ha activat l'estat des que va començar el procés". Malgrat aquestes diferències, deia Colomé, "hem intentat mantenir el cap fred i tirar endavant un govern que ens ha permès engegar molts projectes per avançar com a municipi".

Amb tot, les diferències internes entre els dos grups municipals, especialment les últimes setmanes, han propiciat el trencament. A partir d'ara el govern municipal de les Franqueses quedarà en minoria (6 regidors de JxLF), mentre que l'oposició la formaran 11 regidors (5 del PSC, 3 d'IEC, 2 de Cs, i 1 de Sal-CUP).

El PSC se sent "menystingut"

Juan Antonio Corchado, per la seva banda, present a l'acte, ha culpat JxLF del trencament. "Hem intentat de mantenir l'entesa fins a l'últim moment, però Colomé ha preferit governar en minoria i la inestabilitat al municipi", deia. "Junts sempre ha menystingut el PSC i ha intentat imposar-se sobre el PSC, i això no pot ser quan pràcticament tenim el mateix número de regidors". El grup explicarà més endavant i amb més detall la seva visió del trencament.

Edicions locals