Sece manté el contracte de conservació de l'enllumenat públic

El nou acord suposa un pressupost de 2.191.896 euros per a un període de 3 anys i un personal subrogable de 10 persones

Societat

Sece manté el contracte de conservació de l'enllumenat públic
Sece manté el contracte de conservació de l'enllumenat públic

Després d'algunes pròrrogues forçoses del servei, finalment l'Ajuntament de Granollers ha adjudicat el nou contracte per a la conservació i el manteniment de les instal·lacions de l'enllumenat públic i de les instal·lacions elèctriques de les dependències i els equipaments municipals. La nova licitació es va fer en dos blocs.

El primer, de manteniment de l'enllumenat públic i ornamental, ha estat adjudicat a l'empresa Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, SA - SECE, que, de fet, ja era l'adjudicatària del contracte actual. Les noves condicions seran vigents a partir del 21 d'octubre i durant 3 anys –dos més prorrogables–, i l'import de l'adjudicació ha estat de 2.191.895,60 euros (IVA inclòs), una oferta significativament inferior al preu màxim licitat.

El govern preveu continuar implantant la tecnologia led per reduir el consum energètic, així com sistemes de control remot als quadres elèctrics, segons explicava el regidor de Transició Energètica, Juanma Segovia.

Instal·lacions en equipaments

Pel que fa al manteniment de les instal·lacions elèctriques dels equipaments municipals que inclou la xarxa d'alimentació elèctrica, quadres de protecció i control, produccions alternatives o complementàries, i receptors d'il·luminació tant si són interiors com exteriors (lot 2) l'empresa adjudicatària ha estat Catalana Electra i Sanejament SLU, per un import de 774.068,50 euros (un 21,7% menys respecte el pressupost de licitació).

El nou contracte, destacava Segovia, incorpora el manteniment de les plaques solars.

El nou contracte incorpora el manteniment de les instal·lacions elèctriques de 111 equipaments municipals i instal·lacions singulars, com les estacions transformadores al Palau d'Esports i Roca Umbert, grups electrògens, 6 instal·lacions solars fotovoltaiques, 10 instal·lacions de bombes submergibles per a aigües residuals i l'enllumenat ornamental d'elements singulars de la ciutat –que es va iniciar l'any passat amb la Porxada–.

Els dos lots adjudicats preveuen un servei de guàrdia les 24 hores i cada dia de l'any, amb "un temps màxim de resposta de 48 h", indicava el regidor, que també destacava que s'han establert els mecanismes de control del compliment del contracte.

Quatre ofertes, dues excloses

Per al lot 1 s'hi van presentar quatre ofertes, dues de les quals van ser excloses perquè no van arribar a la puntuació mínima segons els criteris del plec de clàusules. Al lot 2 es van presentar sis ofertes i una va ser exclosa –precisament, SECE– perquè no havia motivat suficientment la proposta econòmica.

Segons Segovia, les diferents peticions d'aclariments de les empreses participants en el concurs públic s'han sumat als altres factors que han endarrerit l'adjudicació, com l'esclat de la pandèmia i, anteriorment, el litigi que Sece va mantenir durant anys amb 6 treballadors de l'anterior concessionària. El juliol passat va caldre establir una nova pròrroga del contracte per acabar el procés d'adjudicació.

El ple de dimarts va donar el vistiplau a l'adjudicació amb els vots a favor de PSC i Cs, i l'abstenció d'ERC i Junts.

11.831 punts de llum

El regidor de Transició Energètica, Juanma Segovia, explicava que el servei ha de vetllar pel bon funcionament dels 11.831 punts de llum públics que hi ha a Granollers, un 20% dels quals (2.555) són led. De fet, el nou contracte "vol consolidar el treball iniciat i continuar implantant aspectes com la tecnologia led i la telegestió", avançava ja al febrer quan es licitava el servei.

Segovia apuntava que hi ha 180 quadres elèctrics de maniobra i que, durant la vigència del darrer contracte, s'ha actuat en 107, és a dir, un 60% del total, per millorar l'eficiència i l'estalvi energètic. En aquest sentit, econòmicament això s'ha traduït, segons el regidor, en 230.000 euros menys en tres anys. A més, 17 d'aquests quadres es gestionen de manera remota, la qual cosa permet detectar les incidències immediatament.

Edicions locals