Joan Garriga enceta temporada a la Nau B1

Prèviament al concert, el músic conversarà amb l'activista cultural Joan Gener

Cultura

Joan Garriga
Joan Garriga

Després de dues anul·lacions, el garriguenc Joan Garriga finalment actuarà aquest dissabte (21 h) a la sala Nau B1 de Roca Umbert i, de fet, encetarà la programació d'aquest darrer trimestre d'any. Cantant i acordionista de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, Joan Garriga és una figura clau per entendre l’evolució de la música popular i mestissa dels segles XX i XXI feta a Catalunya.

Codescobridor de la rúmbia –barreja de rumba i cúmbia amb denominació d’origen vallesana–, Garriga acaba de debutar amb un àlbum que apunta a clàssic instantani.

Gravat entre 2019 i 2020 i mesclat en ple confinament, és un viatge apassionant per tots els mons que caben a l’acordió de Joan Garriga: el mediterrani de l’havanera i el raï, el Carib llatí, la Jamaica del reggae i el dub i el nord de Mèxic que inspira la seva nova formació amb el Mariatxi galàctic i el disc Nocturns de vetlla i revetlla (Fina Estampa, 2019). Així, a Roca Umbert arribarà amb el guitarrista Madjid Fahem (Manu Chao i La Ventura), el bateria Rambo i el baixista Marià Roch.

Prèviament al concert, a les 19 h a la mateixa Nau B1, Garriga participarà en el diàleg I si parlem de música?, un cicle impulsat per l'activista cultural i educador social Joan Gener per obrir un diàleg entre músics i públic.

Edicions locals