Blanca Portillo es posa a la pell de 'Mrs. Dalloway' de Virginia Woolf

El TAG estrena la nova temporada teatral amb aquesta versió dirigida per Carme Portaceli

Cultura

Blanca Portillo, a 'Mrs. Dalloway'
Blanca Portillo, a 'Mrs. Dalloway'

Un dels muntatges més reeixits de la temporada passada del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), que va fer gira arreu de l'Estat, arriba aquest cap de setmana –diumenge 4 d'octubre, 19 h– al Teatre Auditori de Granollers (TAG), amb totes les entrades exhaurides. Es tracta de la posada en escena de l'obra mestra de Virginia Woolf Mrs Dalloway, dirigida per Carme Portaceli i protagonitzada per Blanca Portillo, que s'ha endut tots els elogis de públic i crítica.

Virginia Woolf fa un recorregut de 24 hores en la vida de Clarissa Dalloway, una dona de l'alta societat anglesa, des que es lleva de bon matí i comença a preparar una festa per al seu marit fins a l’inici de la festa al vespre. Un recorregut marcat per les hores que toca la campana del rellotge del Big Ben, pel temps que va passant i que porta la dona a anar endavant i endarrere en el temps.

Woolf parla de feminisme, de mercantilisme, de bisexualitat, de salut mental. I del buit existencial que és, probablement, el que més connecta aquesta novel·la, publicada el 1925, amb l'actualitat. A banda de les versions teatrals, també ha servit per inspirar pel·lícules com la premiada Les hores, en què Nicole Kidman interpreta Virginia Woolf quan està escrivint Mrs. Dalloway.

Portillo ha qualificat de "privilegi" poder interpretar aquest paper que parlar de l'inconformisme i d'un feminisme que parteix de l'interior, de voler ser com una és i no com s'espera que sigui. A més de Portillo, també hi actuen Nelson Dante, Rosa Manteiga, Zaira Montes, Gabriela Flores, Jordi Collet, Javier Serrano i Raquel Varela. L'obra es va estrenar al TNC el 2019.

Edicions locals