El Consell Comarcal aprova una declaració de rebuig a la inhabilitació del president Torra

La moció es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i Junts, l'abstenció d'En Comú, i el vot contrari del PSC i Cs

Societat, Política

El president inhabilitat Quim Torra
El president inhabilitat Quim Torra | Govern

El ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental, celebrat aquest dimecres, va aprovar una moció de rebuig a la inhabilitació del president de la Generalitat de Catalunya. El text, proposat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), va ser presentat pels grups comarcals d’ERC-AM i Junts. La moció va ser aprovada amb els vots a favor dels grups Coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal i Coalició Junts. Van votar-hi en contra Coalició Candidatura de Progrés i Ciutadans-Partido de la Ciudadanía, i es va abstenir la Coalició En Comú Guanyem.
 

La moció “rebutja de forma rotunda i contundent la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, escollit democràticament pel Parlament de Catalunya mitjançant els nostres vots i després d’investidures fallides. Un cop més la justícia fa política i se situa per damunt de la democràcia”.

El text exigeix el respecte absolut pels drets fonamentals i condemna la repressió contra el moviment independentista Els acords proposats a la moció condemnen la repressió contra el moviment independentista, rebutgen fermament la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al 131è president de la Generalitat, demanen el màxim respecte per les institucions catalanes i pels representants escollits democràticament i reiteren el compromís amb la República Catalana.

Edicions locals