Convocats els premis LismiVO a les empreses socialment responsables

A més de premiar la inserció laboral de persones amb diversitat funcional, enguany també es valorarà la responsabilitat social corporativa

Societat, Economia

Arkema Química SAU, de Mollet i Sant Celoni, va ser l'empresa guanyadora de l'any passat
Arkema Química SAU, de Mollet i Sant Celoni, va ser l'empresa guanyadora de l'any passat

El Consell Comarcal ha obert una nova convocatòria per a la presentació de candidatures a la quarta edició del Premi i els Distintius LismiVO 2019. El premi distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca que garanteixin el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb diversitat funcional a través de l’accés a l’ocupació.

Aquest any, a més de premiar la inserció laboral de persones amb diversitat funcional, s’hi inclouen també criteris de responsabilitat social corporativa, com tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció, disposar de vehicles de baixes emissions, disposar d’un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

Poden ser beneficiàries d’aquest premi les societats de capital o les cooperatives amb centre de treball a la comarca amb contractes de treball de persones amb diversitat funcional en aquest centre de treball. Les candidatures es poden presentar al Consell Comarcal entre el 10 i el 19 d’octubre. El premi consisteix en una Dona d'Aigua elaborada pel Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Aquesta iniciativa és una de les actuacions de la xarxa LismiVO amb la intenció de reconèixer i valorar públicament la tasca social de les empreses que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa. Dara Pharma de Granollers, l’Hospital Asil de Granollers i Arkema Química de Sant Celoni han estat les empreses guanyadores del premi en les tres edicions anteriors. El premi compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Edicions locals