Educació promourà un procés participatiu per definir com serà la reforma i ampliació del Celestí Bellera
El conseller Josep Bargalló ha visitat l'institut i també l'escola Mestres Montaña al barri de Can Bassa de Granollers
El Departament d'Educació s'ha compromès a engegar un procés participatiu per definir com serà la reforma i ampliació de l'Institut Celestí Bellera, per a la qual la Generalitat preveu una inversió de 5.166.000 euros –inclosa en el pla econòmic i financer–, que han de permetre executar la reforma de les aules i els espais comuns, i l'ampliació que permetrà créixer amb una nova línia d'ESO i Batxillerat. Així ho ha explicat avui el conseller Josep Bargalló en una visita que ha fet al centre i també a l'escola Mestres Montaña del barri de Can Bassa de Granollers.
Bargalló ha explicat que el procés participatiu ha d'estar "liderat per la direcció del centre, amb la participació del claustre de professorat, les famílies, l’alumnat i l’Ajuntament", per tal que tota la comunitat educativa puguin participar en decisions sobre quin tipus de reforma cal, tant pel que fa a l'aulari com al conjunt de l'espai, "per donar resposta a les necessitats d'un institut amb diversitat d'ensenyaments de batxillerat artístic, batxibac, batxillerat i ESO", deia.
El conseller, acompanyat de l'alcalde, Josep Mayoral, s'ha reunit amb els equips directius tant del Bellera com de l'escola Mestres Montaña, "dos centres que són motor de l'activisme i la convivència a Can Bassa", destacava Mayoral.
Ambdós destacaven també la relació constant entre Departament i el consistori. "Estem treballant en tot allò que preocupa l'Ajuntament", assegurava Bargalló, en relació, per exemple, de la demanda municipal de distribuir l'oferta per Zona Educativa que generi espais de corresponsabilitat entre les dues administracions. "Hem d'avançar cap aquí; calen centres en xarxa i amb una visió col·laborativa", deia Mayoral. El titular de la Conselleria d'Educació afegia que les ZE estan contemplades en la Llei d'Educació de Catalunya, "però no es va arribar a aplicar mai", i també considera que cal desenvolupar-ho.
A més, Bargalló lloava la col·laboració de l'Ajuntament, que "ha permès ampliar grups a l'escola Mestres Montaña, gràcies a fer-hi unes obres". De fet, la visita d'aquest divendres del conseller servia per veure com aquests dos centres s'han adaptat a les mesures arran de la Covid-19.
Escoles segures
De fet, el conseller ha posat l'accent en "com funciona el curs pedagògicament parlant, més enllà de confinaments i desconfinaments, "perquè les mesures sanitàries no són el més important, sinó que gràcies a elles el curs funciona". "El curs serveix per educar, per formar. Per tant, volem saber com està anant la feina tradicional del centre de treball amb l’alumnat en les noves condicions", assegurava Bargalló.
De fet, insistia en el fet que, malgrat que hi hagi casos de contagis, el curs funciona i posava sobre la taula les dades que la pediatra de l'Hospital de Sant Joan de Déu Carmen Muñoz-Almagro difonia dijous: El percentatge de positius de Sars-CoV2 entre l'1 i 7 de setembre d'infants atesos al centre hospitalari era del 2,5%, mentre que entre el 24 i 30 de setembre, amb el curs ja en marxa, era de l'1,4%. "Confirma que les escoles i els instituts són segurs, i que els casos positius tenen respostes ràpides", exclamava Bargalló.