Les biblioteques reprenen els horaris i serveis habituals

Tot i les restriccions d'aforament, ara no caldrà demanar cita prèvia per al servei de prèstec

Cultura, Societat

Les dues biblioteques de Granollers, Can Pedrals i Roca Umbert, fan un nou pas en l’etapa de represa i tornen als seus horaris habituals d’obertura al públic. Ho fan, això sí, amb restricció d’aforament i adaptant-se a les mesures de prevenció de propagació de la Covid-19, seguint les mesures que el Procicat ha aprovat per les biblioteques en el Pla de represa del sector cultural.

De nou, es podrà accedir lliurement a la col·lecció i el préstec de documents es farà a través del servei d’autopréstec. Per garantir la quarantena de 48 hores que han de passar tots els documents, els que hagin estat consultats pels usuaris s’hauran de deixar als punts de quarantena senyalitzats. Es manté el servei d’ordinadors per accedir a Internet i realitzar gestions amb el DNI electrònic o realitzar les proves ACTIC. I per pal·liar les restriccions que imposa la quarantena, el servei de tauletes reforçarà la consulta de revistes i diaris a la sala. 

També es reprèn la programació cultural i formativa. Totes les activitats s’han adaptat a la nova normativa de seguretat i la inscripció prèvia és obligatòria per tal de poder controlar els aforaments, que també es veuen reduïts. Les activitats amb més participació com el Taller de Filosofia o les Conferències del Fil de la Història, que es fan en col·laboració amb la Universitat Popular de Granollers (UPG), s’han adaptat al format virtual.

En relació amb l’ocupació dels espais de lectura hi haurà aforaments màxims (70 persones a Can Pedrals i 130 a Roca Umbert). En el cas dels espais familiars, els grups estables de convivència no caldrà que respectin la distància de seguretat. 

El retorn de documents es farà exclusivament a través de les bústies externes dels dos equipaments per mantenir, així, el doble circuit dels documents: els que arriben de l’exterior i els que surten de la biblioteca. 

Com en tots els equipaments culturals, caldrà seguir la normativa de l’ús de la mascareta, la neteja de mans i el manteniment del metre i mig de distància de seguretat entre persones, així com respectar les indicacions de prevenció marcades en els elements de senyalització dels diferents espais i serveis de les biblioteques. També es reforçarà la neteja i desinfecció de tots els espais dels equipaments.

Així, la biblioteca de Can Pedrals obrirà de dimarts a divendres, de 9.30 h a 14 h; de dilluns a divendres, de 15.30 h a 20 h, i dissabtes, de 9.30 h a 14 h.

En el cas de la biblioteca de Roca Umbert, l'horari de matins és dimecres i divendres, de 10 a 14 h, i de tarda, de dilluns a divendres, de 15 a 20 h, així com dissabtes, de 15.30 a 20 h.

Edicions locals