Comença la rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà

La consolidació i reparació forma part de l'actuació d'il·luminació patrimonial cofinançada pel FEDER

Cultura, Societat

Una de les dues xemeneies de la rambla Josep Tarradellas
Una de les dues xemeneies de la rambla Josep Tarradellas

Aquest octubre han començat els treballs de consolidació i rehabilitació de la xemeneia octogonal de l'antiga fàbrica Torras Villà, situada a la rambla Josep Tarradellas, i que forma part d'una actuació de turisme industrial i il·luminació del patrimoni cofinançada pel fons europeu FEDER.

Els treballs, amb un cost aproximat de 25.000 euros, consisteixen en la reparació d'esquerdes, reposició o tractament de zones amb maó ceràmic, restitució de la cornisa de pedra natural del sòcol, tractament hidrofugant de tota la superfície de maó ceràmic i coronament de la sortida superior de fums amb un barret metàl·lic per evitar l'entrada d'aigua de pluja.

El projecte de patrimoni industrial també inclou la recuperació de les xemeneies de la Font, Can Comas i la serradora Gibert, així com treballs a Roca Umbert, licitats a la primavera. Després de la fase de rehabilitació, el projecte inclou una segona fase d'il·luminació patrimonial d'un itinerari per la ciutat a través de les xemeneies d'antigues fàbriques.

La xemeneia octogonal de Can Torras forma part d'un conjunt de dues xemeneies de la fàbrica tèxtil, que va funcionar des de 1850 i fins al 1963. Amb la posterior reurbanització de la zona es van mantenir les xemeneies. El 2014 es van fer obres de consolidació de la xemeneia de base circular que tenia un molt deficient estat de conservació.

Edicions locals