L'ambiciosa òpera infantil 'Greta i els Trihumans' s'ha anul·lat

La decisió s'ha pres per les dificultats de trobada del cor Veus i les escoles participants arran de les recomanacions sanitàries

Cultura

L'espectacle es va presentar al març, pocs dies abans que el confinament obligués a anul·lar-lo
L'espectacle es va presentar al març, pocs dies abans que el confinament obligués a anul·lar-lo | M.E.

L’espectacle Greta i els Trihumans, l'ambiciosa producció pròpia de la temporada d’òpera infantil del Teatre Auditori de Granollers (TAG), Veus-Cor Infantil Amics de la Unió i l’Orquestra de Cambra de Granollers, que ja es va posposar arran de la pandèmia, finalment s'ha anul·lat. La voluntat dels impulsors és que es pugui estrenar el 2022, si la situació sanitària ho permet.

 L’espectacle estava previst estrenar-se al TAG els dies 27 i 28 de febrer de 2021, però la normativa vigent de prevenció de la Covid-19 que no permet barrejar diferents grups estables. Davant la impossibilitat de no poder assajar i representar conjuntament aquesta obra de gran envergadura, amb més d’un centenar de nens i nenes de dues de les escoles de la ciutat, els Petits Cantors i el cor Veus, els responsables del projecte han decidit posposar-la i retornar els diners als espectadors i espectadores que ja tenen les entrades.

S’ha considerat que Greta i els Trihumans és un projecte educatiu compartit i prou gran com per fer-ho amb les condicions que havíem establert i la participació de tots els nens i nenes que s’havia previst i que, amb il·lusió ja han anat preparant l’espectacle aquests darrers mesos.

Aquesta és la vuitena edició del projecte òpera infantil, un espectacle de creació pròpia inspirat en l’activista Greta Thunberg i el canvi climàtic. Encarregat, ara fa més de dos anys, pel TAG, uneix en un mateix escenari l'Orquestra de Cambra de Granollers, Veus -Cor Infantil Amics de la Unió i més d’un centenar de nenes i nens d'escoles de la ciutat, enguany els alumnes del CEIP Joan Solans i CEIP Ferrer i Guàrdia. L’espectacle compta amb la col·laboració de l’Associació Cultural de Granollers i està emmarcat en els actes programats a la ciutat de Granollers seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Edicions locals