Nou robatori pel mètode de l'encastament al centre de Granollers

La matinada de dijous un cotxe es va encastar a l'aparador de la botiga Orange, al carrer Anselm Clavé

Societat

Nou robatori pel mètode de l'encastament al centre de Granollers
Nou robatori pel mètode de l'encastament al centre de Granollers

La matinada de dimecres a dijous, al voltant de les 4.30 h, un cotxe es va encastar a l'aparador d'una botiga de telefonia mòbil, al centre de la ciutat, amb la intenció d'entrar-hi per robar-hi. Els fets van passar a la botiga d'Orange, al carrer Anselm Clavé, on feia poc temps que s'havien traslladat des de la botiga de la plaça de la Porxada, on fa anys també havien patit diversos robatoris mitjançant aquest mètode.

Arran de l'impacte, els lladres van poder accedir a l'interior del local i van endur-se ràpidament diversos mòbils i aparells electrònics. Els Mossos d’Esquadra confirmen que l'encastament del vehicle i el robatori ja han estat denunciats i que s'estan investigant els fets. Es dóna la circumstància que dimarts, poc abans de la mitjanit, un cotxe es va encastar a l'aparador d'una farmàcia del barri de Can Borrell de Mollet també per robar-hi.

A Granollers, l'últim robatori d'aquest tipus es va produir l'octubre de l'any passat a la botiga Agudo del carrer Santa Anna. Malgrat aquests dos casos, queda enrere l'onada de robatoris que va viure el centre de la ciutat la tardor de 2016 seguint el mètode de l'encastament i que va motivar l'augment de mesures per evitar aquest tipus de sinistres, entre les quals l’augment de vigilància policial, més control dels sistemes d’automatització d’entrada de vehicles de diversos punts del centre i la renovació i millora del sistema de càmeres de seguretat.

A principis de 2017 i 2018 es van desarticular dos grups havien robat amb el mètode de l'encastament diversos establiments de Granollers i comarca.

Més robatoris

La Policia Local de Granollers, alertada per l'activació d'una alarma, va detenir la matinada dijous un jove de 21 anys acusat de robar a l'interior d'una benzinera situada al carrer Mataró, 40, al polígon Jordi Camp. La Policia Local va inspeccionar la zona del voltant de la benzinera, on va trobar el noi amb proves que l'incriminaven com a autor del robatori.

També la mateixa nit, la Policia Local va detenir un altre jove, veí de Canovelles, com a presumpte autor de quatre robatoris amb força a l’interior de vehicles que estaven aparcats entre el carrer Joan Camps i el passeig Fluvial.

 

 

 

Edicions locals