La historiadora Queralt Solé participarà a la commemoració del 80è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

L'acte també comptarà amb l'acompanyament musical del professor del Conservatori Josep M. Ruera Eduard Herrero

Societat, Política

Coincidint amb el 80è aniversari del seu afusellament, l'Ajuntament de Granollers organitza un acte d’homenatge al qui va ser president de la Generalitat, Lluís Companys i Jover. L'acte de dijous (19.30 h) comptarà amb la participació de la historiadora Queralt Solé, professora de la Universitat de Barcelona.

L'acompanyament musical d'aquest acte anirà a càrrec d’Eduard Herrero, professor de l'Escola Municipal de Música i Conservatori Josep M. Ruera, i membre de l’Orquestra de Cambra de Granollers.

Fa 8 anys que l'Ajuntament de Granollers commemora aquest dia –tot i que l'any passat l'acte institucional es va suspendre com a resposta a la sentència del judici de l'1-O– als jardins del costat del Pavelló Municipal d'Esports, que porten el nom de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya.

L'acte s'iniciarà amb una lectura en què es recordarà la trajectòria política i social de Companys, les circumstàncies que van envoltar la seva mort i com Granollers ha recordat la seva figura.

Amb motiu de les mesures de prevenció per la Covid-19, l’acte té un aforament limitat. Per assistir-hi, cal enviar un correu electrònic a protocol@granollers.cat per tal de reservar espai.

Edicions locals