Obres aturades al pas soterrat que uneix Bellavista amb Can Mònic i Corró d'Avall

L'Ajuntament rescindeix el contracte amb l'empresa constructora per evitar un litigi i assumeix la finalització dels treballs

Societat

El pas soterrat per a vianants i bicicletes uneix Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall
El pas soterrat per a vianants i bicicletes uneix Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall

Després de més d’un any d’obres i amb els treballs pràcticament acabats, el pas de vianants i bicicletes soterrat que ha de connectar Bellavista amb Can Mònic i la zona esportiva de Corró d'Avall es manté tancat als veïns. De fet, al pas no hi treballa ningú des de fa quatre mesos. Segons fonts municipals, l’actuació es va aturar a l’estiu per les diferències de criteri entre la direcció de l'obra i l'empresa constructora, Grup Mas Constructors SLU.

Segons el consistori, el cas es va resoldre la setmana passada després d’una negociació entre les parts implicades per evitar un litigi. Per poder acabar el pas a curt termini, es rescindeix el contracte amb la constructora i l’Ajuntament assumeix la finalització de l'actuació, que ja només depèn de detalls com l’enllumenat, la col·locació de baranes i l’enjardinament. Així, una vegada resolta la part legal i administrativa, en poques setmanes es reiniciaran les obres.

Els veïns, per la seva banda, fa setmanes que reclamen poder-hi passar i que es netegi l’espai, que ara acumula molta brutícia.

El projecte, elaborat per la Diputació a demanda de l’Ajuntament, pretén eliminar barreres físiques entre Bellavista i Can Mònic i Corró d’Avall. La inversió ha estat d'1,1 milions d’euros, que ha assumit l’Ajuntament a través de la regidoria de Pla de Barris.

La part més complexa de l’obra va ser la col·locació la tardor passada del calaix de formigó que es va col·locar empenyent-lo des de l'exterior amb un sistema hidràulic. Posteriorment s’ha treballat en la contenció del calaix i la creació dels accessos, s’ha instal·lat un sistema de drenatge i s’ha urbanitzat la vorera oest entre els carrers Aragó i Orient per facilitar l’accés al pas soterrat.

Edicions locals