Un concurs de llengua promociona els comerços de l'associació Congost

El concurs s'allarga del 13 d'octubre al 5 de novembre, i el 12 de novembre es farà el sorteiog de premis

Economia

Un concurs de llengua promociona els comerços de l'associació Congost
Un concurs de llengua promociona els comerços de l'associació Congost

El Servei Local de Català, l'Oficina de Comerç de Granollers Mercat i l'Associació de Comerciants Congost col·laboren per fomentar el comerç de proximitat i l'ús de la llengua catalana a la zona. Del 13 d’octubre al 5 de novembre organitzen el joc de llengua Botigueja als comerços de Congost i mira què tinc!, un concurs que pretén fomentar el comerç de barri, l'ús del català i difondre algunes paraules específiques de cada tipus de botiga o empresa.

En total, 32 establiments tenen un cartell a l'aparador en què hi ha una frase sobre el mateix comerç amb una paraula que cal completar i un codi QR. Els clients han d'escanejar amb el mòbil el codi QR i accedir a la butlleta virtual, que cal emplenar adequadament per participar en el sorteig de premis. 

El dijous 12 de novembre es farà el sorteig virtual i durant els dies posteriors es trucarà per telèfon a les persones guanyadores i se’ls farà arribar el premi. 

Aquest concurs és la segona fase de l'activitat encetada el 2019. D'octubre de 2019 a gener de 2020 se’n va dur a terme la primera etapa, Botigueja als comerços de Congost i mira qui parla!, en què es van publicar a les xarxes socials una trentena de vídeos breus de botiguers, de diferents procedències i llengües maternes, presentant en català una selecció dels productes i serveis que oferien.

Edicions locals