Del Rec al Roc i Més que Comerç acorden un full de ruta conjunt

L'objectiu és tenir una veu més forta davant les institucions i donar més i millor cobertura als associats

Economia

Esteve Banús, de l'associació Del Rec al Roc, i Francesc Rocasalbas, de Més que Comerç
Esteve Banús, de l'associació Del Rec al Roc, i Francesc Rocasalbas, de Més que Comerç

Les associacions de comerciants Del Rec al Roc –amb uns 50 socis dels carrers del Rec, Santa Anna i Sant Roc– i Més que Comerç –amb uns 30 establiments associats dels carrers Travesseres Catalunya i Santa Elisabet– han acordat treballar plegats i coordinar totes les seves accions de suport i promoció del comerç local.

Les dues entitats mantindran la seva estructura i la seva personalitat pròpia, però treballaran a partir d'ara de manera coordinada. Francesc Rocasalbas, president de Més que Comerç, explica que s'ha buscat una "acord permanent, estable i fort" amb l'objectiu que "les entitats tinguin més pes i més força per donar millor servei i més cobertura als associats".

En aquest sentit, la dinamitzadora de Del Rec al Roc ja treballa també amb els associats de Més que Comerç, i totes dues associacions ja han començat a treballar en la campanya de Nadal i Reis i per organitzar "un gran acte participatiu de cara al novembre que fins ara no s'ha fet mai a Granollers". Tot i això, tant Rocasalbas com Esteve Banús, president de Del Rec al Roc, admeten que l'evolució de la pandèmia i les restriccions sanitàries condicionaran l'organització de l'acte.

De cara a una possible fusió entre les dues entitats, cap de les dues no descarten res en un futur i asseguren que la dinàmica de funcionament anirà marcant el camí a seguir. "És un debat que està obert; ara hi ha set associacions de comerciants a Granollers, i potser sí que hauríem de tendir a què n'hi hagués una o dues més fortes", diu Rocasalbas.

De fet, fa només uns mesos, Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt també van iniciar una dinàmica de col·laboració entre les dues entitats per funcionar de manera conjunta, que ja s'ha materialitzat fins ara en la celebració de la Gran Fira al Carrer, un nou sistema de comunicació, l'adaptació a la realitat 3.0 i un servei de repartiment a domicili entre d'altres.

Més dedicació

Francesc Rocasalbas, de Més que Comerç, destaca el mal moment que viu el comerç local arran de la pandèmia i fa una crida a l'Ajuntament per dedicar més esforços a la promoció del comerç de la ciutat. "Entenem que l'Ajuntament hauria de tenir un equip més fort dedicat al comerç, i que la regidora de Promoció Econòmica, en un moment com l'actual, hauria de tenir dedicació exclusiva a la promoció de l'activitat econòmica de la ciutat".

Edicions locals