Granollers publica una guia de lectura LGBTI+

'Diversxs' pretén trencar bareres i estigmes, compartir reflexions i fomentar l'autoconeixement dels joves

Societat

El fòrum d'adolescents publica una guia de lectura LGBTI+
El fòrum d'adolescents publica una guia de lectura LGBTI+

Diversxs és la nova guia de lectura LGBTI+ que recull lectures que pretenen trencar barreres i estigmes, compartir reflexions i fomentar l’autoconeixement. La guia neix a partir de les demandes i propostes per treballar aspectes relacionats amb el sistema patriarcal i contra la LGBTIfòbia recollides pels joves de l’Arrel. Fòrum de les Adolescències, un consell local de participació dels adolescents impulsat pels serveis d'Educació, infància i Joventut.  

El recull dona resposta a la demanda de l'Arrel i és el resultat del treball conjunt de diversos serveis de l’Ajuntament de Granollers –Joventut, Igualtat i LGBTI+ i Biblioteques de Granollers–. Així, la guia de lectura recull reflexions sobre el món LGBTI+ provinents de persones de diferents àmbits (poesia, salut, música, cinema, activisme transfeminista) que mostren cinc punts de partida per continuar indagant, aprenent, dubtant i qüestionant a través de llibres.

També inclou informació sobre el Punt LGTBI+, el servei municipal gratuït d’atenció i assessorament sobre diversitat sexual i gènere adreçat a les persones que busquen un espai per parlar, compartir i resoldre dubtes.

De fet, la guia es pot consultar en línia justament a la web del Punt LGBTI+ i també a la web del Gra. Diversxs està destinada a tota la ciutadania però, molt especialment, als i les joves i al professorat perquè sigui també una eina i recurs dins del marc escolar.

Llibres disponibles a les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert

Tots els llibres inclosos en aquesta guia estan disponibles a les Biblioteques de Granollers i es poden demanar en el servei de préstec i recollida de llibres habituals. A més, alguns dels exemplars també estan disponibles al Gra –plaça de l’Església, 8– i al Servei d’Igualtat i LGBTI+ –carrer Portalet, 4–. En el cas del Gra, es poden recollir els llibres de manera presencial o bé reservar-los virtualment a la mateixa web www.grajove.cat (part superior - Reserva el teu llibre LGTBI+). Al Servei d’Igualtat i LGBTI+, cal fer la reserva prèviament trucant al 93 842 67 14.

Edicions locals