Exposicions, pel·lícules i tallers tractaran l''extimitat' al Panoràmic

El festival de cinema i fotografia aterra avui, dijous, a Roca Umbert

Cultura

Una imatge de l'exposició 'Time on quaaludes and red wine', d'Anna Galí
Una imatge de l'exposició 'Time on quaaludes and red wine', d'Anna Galí

Una desena d'exposicions a Granollers i 14 a Barcelona –a l'Arts Santa Mònica i la Fundació Foto Colectania– conformaran, a partir de dijous, bona part de la programació del festival de cinema, fotografia i arts audiovisuals Panoràmic, que enguany arriba a la seva quarta edició. El certamen s'inaugurarà avui, dijous (18.45 h), amb la conferència Públic, privat, secret, a càrrec de Joan Fontcuberta i Andrés Hispano, impulsors de la iniciativa organitzada per l'empresa Grisart i promoguda per l'Ajuntament de Granollers.

De fet, enguany el festival gira al voltant del concepte extimitat per posar el focus en les intimitats que deixen de ser secretes i privades i es converteixen en públiques. El festival explorarà les fronteres entre el que és públic i el que és privat, i com la necessitat de compartir sovint conviu amb la por de ser vigilats i controlats socialment.

Les exposicions que es podran veure a Roca Umbert són Time on quaaludes and red wine, d’Anna Galí; Transitional, de Jacqui Barrowcliffe; No surrender, de Jean-Matthieu Gosselin; Tell me your truth, exposició de fotollibres comissariada per Enric Montes i Ivan Ferreres; #Panoramic-fromhome, projecció col·lectiva; Las muertes chiquitas, de Mireia Sallarès; L’extimitat a la literatura, exposició documental, i Càpsula de confort, de Daniel G. Andújar.

Com l'any passat, el Panoràmic també ocuparà el Museu de Granollers, amb la mostra Sense intimitat, comissariada per Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita, i el cinema Edison, amb De festival en festival, una col·lectiva amb participació de Domenico Camarda, Alisa Martynova, Elena Zottola, Dylan Perlot Gabriel Santana, Iza Štrumbelj Oblak, Lubov Rakshin, Maxime Matthys, André Barrette, Eva Quintas, Laia Moreto, Andrés Galeano, Andrés Dávila, Colectivo Errata i Mariana Jiménez Vélez.

A més, l'Arts Santa Mònica acollirà els 12 projectes seleccionats de la segona convocatòria de l'Open Panoràmic, que també col·labora amb festivals de Sèrbia, Itàlia, Colòmbia i el Quebec.

El festival també inclou un cicle de conferències, 11 projeccions a l'Edison, i tres workshops a Roca Umbert –Narrativa, recerca i plataformes, amb Laia Abril; L’Arxiu infinit, amb Florencia Aliberti, i Espia’m, amb Mercè Soler.

El festival també ha creat –per mitjà d'Anna Maimir i Joan Gené de l'Eixida– un programa educatiu pensat per a instituts i estudiants de disciplines vinculades a la comunicació i la imatge.

Edicions locals