Canovelles suspèn el mercat ambulant d'aquest diumenge

L'Ajuntament treballa per mirar de reprendre'l la setmana següent, amb menys parades i una nova ubicació

Societat, Economia

Canovelles suspèn el mercat ambulant d'aquest diumenge
Canovelles suspèn el mercat ambulant d'aquest diumenge

L’Ajuntament de Canovelles, davant les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i la impossibilitat de garantir la restricció del 30% de l’aforament, ha decidit suspendre el mercat del diumenge 18 d’octubre. No obstant això, el consistori treballa per reprendre l’activitat al més aviat possible.

Aquest divendres s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la resolució per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública. Pel que fa als mercats no sedentaris, la resolució condiciona la seva realització a la reducció de l’aforament i l’estableix en un màxim del 30%.

El mercat de Canovelles aplega més de 300 parades i té una afluència de públic setmanal de prop de 10.000 persones. A més, s’ubica parcialment a carrers on hi ha habitatges i, per tant, fluxos de persones que entren i surten de casa seva. Les dimensions i la ubicació del mercat fan impossible garantir un aforament màxim del 30%.

Segons l’Ajuntament de Canovelles, l’escàs període de temps entre la publicació de la norma i la celebració del mercat no ha permès poder oferir alternatives adequades per celebrar un dels mercats més grans de Catalunya, i per l’Ajuntament ha decidit suspendre el mercat dels diumenges i prioritzar la seguretat de les persones.

No obstant això, el consistori vol reprendre parcialment el mercat la setmana vinent. En aquest sentit, s’està treballant per tornar a traslladar el mercat a la zona del passeig de la Ribera i reduir el nombre de parades per tal de complir les restriccions vigents pel que fa a l’aforament.

Dubtes a Granollers

Granollers planteja una problemàtica semblant pel que fa al mercat dels dijous, ja que se celebra als carrers del centre de la ciutat i no és possible perimetrar-lo per garantir l’aforament adequat. L’alcalde Josep Mayoral va traslladar la seva preocupació al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, qui es va comprometre a estudiar el cas i a donar una resposta adequada abans de dijous.

A les Franqueses, oberts

Les Franqueses manté oberts els dos mercats ambulants del municipi: els dimecres a Bellavista i els dissabtes a Corró d'Avall. Són mercats lineals, amb una separació mínima entre parades de 2 metres i nombroses mesures higièniques per prevenir la propagació de la Covid-19, com guants d’un sol ús a les parades d’alimentació, gel hidroalcohòlic a les parades de productes no essencials i peücs d’un sol ús, entre d’altres. A més, els pròxims dies es reforçaran els mercats amb agents cívics que vetllaran pel compliment de les mesures de seguretat sanitària.

Edicions locals