Ian Tarrafeta és la principal novetat en la llista de la selecció espanyola

L'exjugador i perla del BM Granollers, ara al PAUC de França, ha estat convocat per primer cop amb el combinat absolut

Esports

Ian Tarrafeta en un partit amb les categories inferiors de la selecció espanyola
Ian Tarrafeta en un partit amb les categories inferiors de la selecció espanyola | RFEBM

Ian tarrafeta, format al BM Granollers i última perla de la pedrera del Palau d'Esports, ha estat convocat per primer cop amb la selecció espanyola absoluta. El seleccionador Jordi Ribera ha inclòs a Tarrafeta, que a l'estiu va fer les maletes del Fraikin Granollers per seguir la seva evolució al PAUC de França, per disputar les dues primeres jornades de l'EHF Euro Cup 2022, contra Hongria, el 4 de novembre, i Eslovàquia, a Llíria, el 7 de novembre. 

El central del PAUC, de només 21 anys, és una de les grans perles de l'handbol espanyol, com ja ha demostrat durant la seva etapa de formació, i aquest any ha fet el salt a la potent lliga francesa per continuar amb la seva progressió. "Va ser una alegria immensa, saber que tenia l'oportunitat d'estar amb jugadors de llegenda ... Vaig pensar al moment en la setmana que tindria per davant per treballar, entrenar, jugar i gaudir l'experiència al 100%", explica Tarrafeta del seu proper debut amb el combinat espanyol al web de la Reial Federació Espanyola d'Handbol. Sobre la pressió de ser una de les promeses de l'handbol espanyol, el jove central pensa que el secret està que "des que era petit sempre he intentat gaudir en la pista i que em sortissin bé les coses". A més, afegia el següent: "intento portar bé la pressió i viure aquest somni contínuament, tot el que sigui por o pressió intento pensar el menys possible perquè no et beneficia ni dins ni fora de la pista".

En relació amb la seva nova etapa al club francès, Ian Tarrafeta compte com està sent l'experiència per a algú tan jove: "Hem tingut algun cas de Covid-19 en pretemporada que ens va tallar una mica el ritme, però ara estem molt millor. És un equip molt bo, amb bon ambient de vestuari, encara que està sent una temporada atípica i gens fàcil. Per descomptat amb Iñaki, que porta diversos anys, ens ha ensenyat la ciutat i la dinàmica de grup i és molt més fàcil adaptar-se, i amb Javi i Imanol que són nous com jo ens ajudem molt", diu Tarrafeta. 

Ian Tarrafeta va debutar en l'Asobal la temporada 2016-2017 amb el Fraikin Granollers, sent una de les perles de la base del club. En les dues campanyes següents, va aconseguir 36 i 43 gols respectivament, més 14 més a la Copa EHF. No va ser fins a la temporada 2019-2020 quan va convertir-se en un dels referents del palau d'Esports sent el segon màxim anotador de l'equip amb 75 gols. 

Edicions locals